Gül Öğretmen, öğrencilerini kitapla özgürleştirdi!

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla 8 yıldır 81 İlde Meydanlarda düzenlenen Kitap Okuyoruz Kampanyası bu yıl coronavirüs tedbirleri dolayısıyla evde kitap okuyarak gerçekleşti. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okullarda eğitime ara verilmesi ve kütüphanelerin de kapatılması dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Evde Kitap Okuyoruz” kampanyası İskenderun’da da İlçe Kütüphane Müdürü Leyla Harika Yaman’ın öncülüğünde start aldı.

İskenderun İlkokulu 3/A Sınıf Öğretmeni Gül Eleman Çelikezen ve öğrencilerinin destek verdiği etkinlikte, öğrenciler velileriyle birlikte Küçük Prens adlı kitabı okudu. Öğrencileriyle birlikte velilerin de kitap okuması için örnek bir etkinliğe imza atan Gül Çelikezen, kurduğu whatsapp grubu üzerinden kitabın okunmasına öncülük etti.

Öğrencilerinin hayata bakış açısını değiştiren ve daha çok kitap okumaya teşvik eden Çelikezen, öğrencilerinin kitabın içeriklerini anlattıkları ve anneleriyle birlikte kitap okudukları kayıtları kütüphane ile paylaştı.

Evde eğitime devam etiklerini ve okuyarak geleceğe yatırım yaptıklarını söyleyen Çelikezen, “56. Kütüphaneler Haftası kutlu olsun. Hafta dolayısıyla öğrencilerimle birlikte 1 Nisan’da başlayıp -10 Nisan’da tamamlayacağımız ‘Evde Kitaba Davet, Kitapla Muhabbet, Ailemle Sohbet’ adlı bir etkinlik yapacağız. İskenderun İlkokulu 3-A Sınıfı Olarak Küçük Prens adlı kitap evde anne veya baba tarafından öğrencilerle birlikte okunup, sınıf whatsapp grubu aracılığıyla kitaptan alıntı sözler paylaşılıp, yorumlanarak diyalog sağlanacaktır. Programımızı 81 ilde Evde Kitap Okuyorum etkinliği ile eş zamanlı başlatmak istedik. Kitap özgürleştirir” derken, sadece öğrencilere değil, virüs dolayısıyla evde kalmak zorunda olan herkese kitap okumayı tavsiye etti.

Öğrenci – veli ilişkisinin, çocukların geleceğini şekillendirmede yol belirleyici olduğuna değinen ve  tüm etkinliklerinde öğrenci ve velileri buluşturmaya özen gösterdiğini ifade eden Gül Çelikezen,  “Öğrencilerimizin bu kitabı velileriyle birlikte okumaları çok isabetli bir karar oldu. Artık sizi daha iyi anlayacaklarını umuyorum. Kitabın kahramanı bir pilot. Uçağının arızalanmasından dolayı çölde mahsur kalmış ve başka bir gezegenden gelen küçük prensle bir sohbeti oluyor. Bu sohbet sırasında yazar, aslında ressam olmak istediğini 6 yaşından beri çizmiş olduğu resimden dolayı artık hiç resim çizmemesinin nedenlerini anlatıyor. Çünkü hiçbir büyük onu anlayıp da, onun hayal dünyasına girememiş ve O da bu yüzden pilot olmayı seçmiş. Evet, kitabımızda baya bir eleştiri var kitabımızda” dedi.

Bir cevap yazın