Lütfü Savaş, koronaya yakalandığını açıkladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr Lütfü Savaş, Sözcü Gazetesi Yazarı, usta gazeteci Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada koronavirüse yakalandığını açıkladı. Hatay’da yaklaşık 1,5 aydır koronavirüs hastalığı olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, hastalıktan korunmak için izolasyon kurallarına uymanın önemine dikkat çekti. Son dönemlerde ölüm nedenlerinin zatürre veya astım krizi diye açıklandığına vurgu yapan Başkan Savaş. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı olduğu i.in hastalığı atlattığına değindi.

İşte Saygı Öztürk’ün “İki doktor başkandan şok açıklamalar” adlı köşe yazısında Başkan Savaş’ın anlattıklarına yer verdiği köşe yazısı:

11 yıldır Hatay Belediye Başkanlığı’nı yürüten Doç. Dr. Lütfü Savaş, aynı zamanda enfeksiyon hastalıkları uzmanıdır. Şehirlerarası ve ilçeler arası seyahati en aza indirmek için uyarıyor, çabalıyor. Büyükşehir 65 yaş ve üzerindeki vatandaşa hizmet vermesine rağmen, onları “Yok” sayıp o yardımları “VEFA” üzerinden yapıyorlar. Belediyenin resmi internet sitesinden bununla ilgili telefon numarasını bile sildirttiler.

Ama çalışan, götüren- getiren de çoğunlukla belediye personeli, kullanılan araçlar da belediyenin. Yani, “Belediye değil, hükümet yapıyor” havası veriliyor. Şimdi, bunların sırası mı? Belediye, kimin ihtiyacı olduğunu isim isim hatta ayakkabı numarasına varıncaya kadar biliyor ve yardımlarını da sürdürüyor.

Başkan Savaş şunları anlatıyor:

BEN DE YAKALANDIM

“1,5 aydır bu hastalığın Hatay’da olduğunu söylüyorum. Bu hastalığı biz zaten geçiriyorduk. Hatta ben de komşumuz olan karı-kocada geçirdi. Bunları, enfeksiyon hastalıkları hocası olarak da söylüyorum ve zamanında ilgililere uyarılarım da oldu. Bütün cenaze sahiplerini taziye için ararım, giderim. Son dönemde her taziyede ölüm nedenlerini zatürre, astım krizi diye açıkladılar. Ocak ayından itibaren önlem alınması gerekirdi. İki ay önce sokağa çıkma yasağı ilan edilseydi bu sıkıntılar olmazdı. Şimdi yapılması gereken izolasyon kurallarına uyulmasıdır. Bunu şiddetle ve önemle öneriyorum.”

Başkan Lütfü Savaş, “Bu virüsü abartmayalım ama  duyarsız da kalmayalım” uyarısını yineliyor. İlde yaşayan 500 bini aşkın Suriyeli de gelişmeleri sessizce izliyor. Komşu Suriye’de ise İranlı milislerden yayıldığı belirtilen virüs salgını da yeni bir bilgi…

Bir cevap yazın