Tır şoförü serbest bırakıldı

Sosyal medya hesabı üzerinden evde kal çağrılarını kendi üslubuyla sorguladığı için gözaltına alınan Hataylı TIR şoförü Malik Baran Yılmaz serbest bırakıldı. Para kazanmak için çalışmak zorunda olduğunu söyleyen TIR şoförü Malik Baran sosyal medyada yayınladığı videodaki ifadelerinden dolayı “kanunlara uymamaya teşvik” suçundan evinde gözaltına alındı.  Baran, paylaştığı videoda “Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Beni virüs değil bu düzeniniz öldürür” dedi. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevkedilen Baran, Sulh Ceza Mahkemesi’nce serbet bırakıldı.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Sosyal medya üzerinde provakatif paylaşımlar yapan hesap sahipleri hakkında yapılan araştırmalar neticesinde Tik Tok ile yapılıp Twitter üzerinden paylaşılan Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik edici video paylaşımı yapan bir şahsın ilçemiz idaremiz dahilinde ikamet eden M. Y. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş olup 29.03.2020 günü saat 11.30 sıralarında ikametinde yakalanmış, mevcutlu olarak adliye ye çıkarılmak üzere gözaltına alınmıştır” denildi.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;  “Sosyal medyaya paylaşımı yansıyan TIR şoförü Malik Baran Yılmaz ile ilgili bugün saat 11.00 da işlem yapıldı. Bir Avukat arkadaşımızı görevlendirdik. Bir saat önce Adliyeye sevk işlemi yapıldı. Savcılık ifadesini aldı. İfadeden sonra adli kontrol talebi ile Sulh Ceza Mahkemesine sevk etti. Sulh Ceza Mahkemesi, adli kontrol talebini değerlendirdi ve Malik Baran, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından haftada bir gün imza ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından Malik Baran aradı ve herkese teşekkür etti. Soruşturma sürecinin ve soruşturmanın davaya dönüşmesi halinde davanın takipçisi olacağız” dedi.

Bir cevap yazın