Mücadele tek tek ama hep birlikte

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, OSB Başkanı Ayhan Tosyalı ve Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, 100 bin adet maske ve on binlerce litre dezenfektanın temini için katkı sundu. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Kovid-19 kapsamında alınan tedbirleri açıklarken, “Evde kal” çağrısını tekrarladı.

İskenderun Belediyesi ve Halk eğitim merkezi tarafından üretilen maskeler ve Payas Meslek Lisesi tarafından üretilen dezenfektanların koronavirüs ile mücadele kapsamında kamu, kurum ve kuruluşlara teslim edildiği törene Kaymakam Yönden ile Başkan Tosyalı’nın yanısıra İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Ferit Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Volkan Yeter, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Tokgöz, İskenderun Teknik ve Endüstri Mesleki Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri de hazır bulundu.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Korona Virüs (Covid-19) Salgınına yönelik İlçe bazında yapılan özel çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Elimize geçen ilk maskeleri sağlıkçılara vereceğiz. Devam eden üretimlerde 10 bin adetini sınırdaki askerlerimize göndereceğiz bu konuda talep var. Bu konuda İskenderun belediyesi ve halk eğitim merkezimize teşekkür ediyoruz .45 kişilik bir ekip gecesini gündüzüne katarak bu iş için çalışıyorlar. Artık maske konusunda sıkıntılı bir süreç kalmadı biz dağıttığımız maskelerle ilgili hiçbir yerden ücret talep etmeyeceğiz bu konuda emeği geçen başta İskenderun belediyesi ve halk eğitim merkezi yetkilileri olmak üzere herkese şahsım ve devletim adına teşekkür ediyorum. eknik ve Endüstri Mesleki Anadolu Lisemiz ile ilgili bir çalışmamız var, onunda devreye girmesiyle günlük 30 bin maske üretmeyi hedefledik. Önümüzdeki hafta içerisinde plastik çatal kaşık üretmeye başlayacağız. Bu konuda kurumlar arası koordinasyon sağlandı. Bu arada İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nin katkılarıyla Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafında üretimi yapılan 500 kg dezenfekten satın alındı. Başta sağlıkçılarımız olmak üzere çeşitli kurumlara ve sınırda görev yapan birliklerimize dağıtımı yapılacak. Bizim halkımızdan tek talebimiz, evde kalmalarıdır” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da Koronavirüs ile mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Bir cevap yazın