‘Koronavirüs’ yalanlarına dikkat!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yayılan koronravirüs tehlikesini atlatmak için tüm sağlık çalışanları canla-başla çalışırken, yanlış paylaşımlar halkı paniğe sürüklüyor. Virüsün yayılmasını engellemek için alınan yoğun tedbirlerin yanında sosyal medyada hiçbir doğru bilgiye ulaşmadan yapılan bazı paylaşımların olumsuz etkileri vatandaşı korkutuyor.

Dün İskenderun Devlet Hastanesi’ne kontrol amaçlı getirilen ve daha tahlil sonuçları yapılmadan ortaya çıkan paylaşımlar, İskenderun’da paniğe neden oldu.

İskenderun Devlet Hastanesi A-Blok (Eski SSK Hastanesi) bir süre önce koronavirüs hastaları için bazı önlemler aldı. Hastanenin bir servisi tamamen izole edilerek, koronavirüs vakalarına hazır hale getirildi.

Bu hazırlıkların ardından, çevre ilçelerden hastaneye Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda sedyelerde taşınarak getirilen iki kişinin görüntülerini çekenlerin yanlış paylaşımları tam bir panik havası yarattı.

Alınan bilgilere göre; İskenderun Devlet Hastanesi’ne getirilenlerin durumlarının iyi olduğu ve tahlil sonuçlarının beklendiği öğrenildi.

Bir cevap yazın