Asker uğurlama, piknik, mangal yasaklandı

Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, asker uğurlama merasimlerine yasak getirdi. Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla olağanüstü toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu, 4 maddeyi oybirliğiyle onayladı.

Halk sağlığının korunması ve kamu esnekliğinin sağlanması için alınan kararlar şöyle:

1-Umumi Hıfzısıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince, ilimizde askere alma sürecinde askere gidecek olan vatandaşlarımız için toplu olarak yapılan asker uğurlama törenleri içinde bulunduğumuz coronavirüs salgın riskini arttıracağından dolayı asker uğurlama törenlerinin iptal edilmesine,

2- 21.03.2020 saat:18.00’dan geçerli olmak üzere ilimizdeki berber, kuaför, güzellik salonlarının faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına,

3- İnsanların toplu olarak bulundukları piknik alanlarının da geçici olarak faaliyetlerinin durdurulmasına,

4-İçkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, 21.03.2020 cumartesi Saat 24.00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet vereceklerdir. Bu nedenle tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanarak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemlerin yapılmasına karar verildi.

Kolluk kuvvetleri tarafından takibi yapılacak olan söz konusu kararlara uymayanlar hakkında gerekli idari ve/veya adli işlemler yapılacaktır.

Bir cevap yazın