Stoklarda sıkıntı yok!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle talebin arttığı buğday, soğan, patates gibi ürünlere yönelik yaptığı açıklamada, buğday ekiminin yüzde 10 civarında arttığı, stoklardaki soğan ve patatesin de yeni ürün dönemine kadar yetecek düzeyde olduğunu belirlendi.

Ülke genelinde makarnalık buğday ağırlıklı olmak üzere yaşanan artışın daha çok sulu alanlarda olduğu ve bu alanlarda sulamayla birlikte verimde ve üretimde artış beklendiği ifade edilirken,  ülkenin Kovid-19 nedeniyle artan gıda ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olduğu değerlendirildi.

Ekilen soğanların gelişiminin de iklimsel şartların elverişli gitmesi nedeniyle Adana ve Hatay’da iyi seyrettiği, 15 Nisan itibarıyla hasadın başlamasının planlandığı belirtilen açıklamada, 2019 yılı üretimi olan 2,2 milyon ton soğandan depolanan kısmın turfanda üretim zamanı olan nisan sonuna kadar ülke ihtiyacı için yeterli olacağı değerlendirildi. Patateste de 2019 üretimi olan 4,98 milyon tondan depolanmış miktarın, turfanda üretim zamanı mayısa kadar ülke ihtiyacı için yeterli olacağı tahmin ediliyor.

Bir cevap yazın