Rüzgarın şiddeti saatte 100 kilometreyi bulacak!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi(AKOM), Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verileri doğrultusunda Hatay için turuncu uyarı verdi. Esecek olan rüzgarın şiddetinin saatte 100 kilometreye kadar çıkabileceği ve tedbirli olunması gerektiği belirtilen uyarı kapsamında, Hatay’da kuvvetli rüzgar ve denizlerde de fırtına bekleniyor.  AKOM’dan yapılan uyarıda,  “AKOM’a ulaşan verilere göre bugün Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda özellikle Hatay’ın kıyı kesimlerinde sağanak yağış beklenmektedir. Vatandaşlarımızın muhtemel sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

Meteorolojiden yapılan uyarı ise şöyle;

Bölge geneli; Parçalı ve çok bulutlu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adana’nın güney kesimlerinin, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların genellikle kıyı kesimlerde sağanak yağış, iç kesimlerde yağmur, rakımı yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Kuzeyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli, Mersin’in batısı ve Adana kuzey kesimlerinde fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Mersin, Adana ve Osmaniye’de kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (50-80 km/saat, yüksek kesimlerde yer yer 100 km/saat) beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

DENİZLERE AİT METEOROLOJİK UYARI: Doğu Akdeniz’de FIRTINA bekleniyor; (Mersin ve Adana kıyıları ve açıklarında) rüzgârın kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Perşembe günü (19.03.2020) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Gaziantep ve Kilis’de kuvvetli yağış bekleniyor.

Bir cevap yazın