Meteoroloji de uyardı!

Hatay Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahminlerine göre Hatay için yapılan kuvvetli rüzgar ve kuvvetli yağış uyarısının yanısıra Doğu Akdeniz’de fırtına beklendiğini duyurdu.  Hava sıcaklıkların hissedilir derecede 4 ila 8 derece azalacağı belirtilen uyarıda, bölge genelinin Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken, yağışların bu gece saatlerinden itibaren  Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış,  Gaziantep ve Kilis çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak yağış,  rakımı 1500 m ve üzeri yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği belirtildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI :Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra, Doğu Akdeniz (Mersin, Adana ve Osmaniye)  kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (50-80 km/saat, yüksek kesimlerde yer yer 100 km/saat) beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yapılan son değerlendirmelere göre; Salı ve Çarşamba günü (18.03.2020) Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış,  Gaziantep ve Kilis çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak yağış,  rakımı 1500 m ve üzeri yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Akdeniz’de FIRTINA bekleniyor;  (Mersin ve Adana kıyıları ve açıklarında)  bugün (Pazartesi) gece saatlerinden itibaren rüzgârın kuzeyli yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Perşembe günü (19.03.2020) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Bir cevap yazın