Ekonomiye de virüs bulaştı!

Türkiye’nin global demir çelik üreticisi Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 2020 Markalı İhracat Zirvesi’nde Dünya Gazetesi yazarı Vahap Munyar moderatörlüğünde Türkiye’den Afrika’ya uzanan başarı hikayesini anlattı. Türkiye’nin global demir çelik üreticisi olarak, İskenderun ve Osmaniye’de başlayan yatırım atağını bugün 3 farklı kıtada sürdürdüklerini anlatan Tosyalı, İskenderun’da 1 milyar dolarlık çelik yatırımına bu yıl başlayacağı müjdesini verdi.

Yatırımın İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacağını anlatan Tosyalı, “Başlangıçta hurdadan üretim yapacak olan tesis, orada da orta vadede madenden çelik üretimine geçecek. 1 milyar dolarlık bu yatırıma 2020’de başlayacağız” dedi.

Virüs, farklı ekonomik düzenler oluşturacak!

Sohbetinde, dünyayı etkileyen koronavirüsün çok farklı alanlara etkileri olacağına ve dünyaya farklı bir ekonomik düzen getireceğine inandığını söyleyen Tosyalı, “Dünya ekonomisi virüsün etkisiyle oldukça zor bir döneme giriyor. Global bir krize neden olan koronavirüsün çok farklı alanlara etkileri olacak. Bunun arkasından farklı ekonomik düzenler oluşacak. İnsanlık bu virüsle yaşamayı öğrenecek. Yaşarken de birçok yeni alanlar oluşacak. Virüsle mücadele eden ekipmanlar, kontrol sistemleri gibi. İnsanların davranış şekilleri yeni ekonomik alanlar oluşturacak. Şu bir gerçek ki soğukkanlılık ve kararlılıkla mücadele etmek gerekiyor” dedi.

Yeni yatırım Angola ve Senegal’e

Senegal’de “Tosyalı Ekonomi Bölgesi” olarak adlandırılan bir projeye başladıklarını söyleyen Tosyalı, Cezayir ve Senegal’in ardından yeni yatırım noktasının Angola olacağını ifade etti. Yılda 6 milyon tonu aşan çelik üretimi olan Tosyalı Holding’in 3 kıtada 25 farklı tesisi bulunduğunu belirten Tosyalı, 2019 yılını yurtdışı yatırımları dahil 4 milyar dolar ciro ile kapattıklarını aktardı.

Bir cevap yazın