İSTE Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’ne yeni bina

Kurulduğu günden bu yana öğrenciler için en iyi hizmeti verebilmeyi amaç edinen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Uluslararası İlişkiler Ofisi, daha görünür ve işlevsel olmak amacıyla yeni binasında hizmet vermeye başladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) yeni Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin açılışına; Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. M. Kazım Arıcan, Hatay Vakfı Başkanı Mehmet İhsan Aydeğer, Hatay Vakfı Başkan Yardımcısı Halil Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Huri, Yargıtay 20. Daire Başkanı İlmettin Köklü, Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ekinci, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

İlker Astarcı, Ulusal Ajans tarafından sağlanan bütçenin yüzde yüze yakınını kullanabilen İSTE Uluslararası İlişkiler Ofisi’nden övgü ile bahsederken, yeni Uluslararası İlişkiler Ofisi’nde öğrenciler için ayrılan konforlu yaşam alanı konusunda da memnuniyetini dile getirdi.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bostancıoğlu tarafından yapılan bilgilendirmede; Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin son yıllardaki performansının altı çizildi. İlk kez 2017’de sağlanan 75.000 Euro tutarındaki toplam bütçenin, 2019 projesinde 105.000 Euro ve hibe miktarındaki artışın yüzde kırk olduğu belirtildi. Aynı zamanda, son bir yılda; Erasmus anlaşması yapılan kurum sayısının 11’den 24’e çıkarılmış olduğu bilgisi de aktarıldı. Bilgilendirme sonrası, Ofis etrafında günün anısına hazırlanan ağaçları dikimini yapan katılımcılar, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’ne yeni çalışma ofisinde başarılar dileyip açılışı gerçekleştirdi.

Bir cevap yazın