İskenderun’da Dış Ticaret Semineri!

Ticaret Bakanlığı, firmaları temel dış ticaret işlemleri, ihracatta sağlanan devlet destekleri ve potansiyel ihraç pazarları hakkında bilgilendirmek amacıyla yurt genelinde Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenleyecek.

Ticaret Bakanlığı, TOBB ve TİM koordinasyonu ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle 16 – 19 Mart tarihleri arasında düzenlenecek seminerlerin ilki Hatay’da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek. Seminerler; İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, İhracatta Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları, Ülke Sunumu / Ortadoğu Ülkeleri (İran, Irak, Mısır, İsrail) konularını kapsayacak.

16 Mart’ta İskenderun’da gerçekleştirilecek Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’nde,  ‘İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları” başlığı altında;
– Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim Marka ve Tasarım Destekleri; Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, E- Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi ile Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine dair bilgiler verilecek.  Sunumu, Ticaret Bakanlığı/İhracat Genel Müdürlüğü, Şube Müdürü Vekili Gülay Babadoğan Tarakçıoğlu yapacak.

Ticaret Bakanlığı/Gümrükler Genel Müdürlüğü, Ticaret Uzmanı Ali Murat Pala İhracatta Gümrük Mevzuatı ve Uygulamalar, Ticaret Bakanlığı/Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Harun Koçak da Ülke Sunumu / Ortadoğu Ülkeleri (İran, Irak, Mısır, İsrail) konusunu hakkında katılımcıları bilgilendirecek.

Seminer tarihleri ise şöyle:
16 Mart – İskenderun Sanayi ve Ticaret Odası (İTSO) – İskenderun / Hatay

 17 Mart – Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası – Osmaniye

18 Mart – Akdeniz İhracatçı Birlikleri – Mersin

19 Mart – Adana Sanayi Odası – Adana
 

Bir cevap yazın