Bu üçlü, prostat kanserine karşı kafa kafaya verdi!

Gelişim Hastanesi ve Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan ve Uygulama ve Araştırma Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Metastatik Prostat Kanseri’ konulu seminer, çevre il ve ilçelerden gelen hekimleri buluşturdu.

İskenderun Gelişim Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahsin Turunç, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu ile Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan ve Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Önal’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde,  üroloji hekimlerine Metastatik Prostat Kanserli hastalar için prostat cerrahisindeki yeni gelişmeler ve yeniliklerin yanısıra tedavi yöntemleri anlatıldı.

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahsin Turunç, erken evrede teşhisi konulan prostat kanserinin, cerrahi müdahale ile tedavisinin kesin olarak yapıldığını ifade ederek, ileri evre prostat kanseri hastalarına multidisipliner yaklaşımla tedavinin mümkün olabileceğini belirterek, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Metastatik prostat kanseri tedavisinde multidisipliner yaklaşımın önemine değinen Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Önal ise, başta prostat kanseri olmak üzere, birçok kanser türünde, multidisipliner yaklaşımla etkili bir şekilde çalıştıklarını ve hastaya uygun tedavi imkânı sağladıklarını ifade etti.

Konuşmasında, özellikle sınırlı metastazı olan hastalarda küratif yaklaşımın etkili olabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Önal, uyguladıkları prostat kanseri tedavisinin, dünyada uygulanan tedavilerle eş değer olduğunu sözlerine ekledi.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu da ise kastrasyon dirençlimetastatik prostat kanserinde kullanılan yeni hormonal tedavilerden bahsederek, bu tedavilerin en az kemoterapi kadar etkili olduğunu, hatta kemoterapiden daha uzun sağ kalım farkı yarattığını açıkladı.

Bir cevap yazın