Hedefe en iyi yaklaşanlar ödüllendirildi

Gençlik ve Spor Hatay İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2019-2020 eğitim öğretim yılı okullar arası Bocce turnuvası sona erdi. İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kompleksinde gerçekleştirilen turnuva küçükler, yıldızlar ve gençler Bocce Petank İl birinciliği kategorisinde yapıldı.

Şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan turnuvada sporcular attıkları topları hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamak için kıyasıya mücadele etti. Pollinoyayı gözüne kestiren sporcular rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için takımına bir puan kazandırdı.

Yoğun ilgi gören turnuvalarda Küçük Kızlar ve Küçük Erkekler sıralamasında Antakya Defne Özengili Ortaokulu birinci, Kırıkhan Şehit Atilla Kurt Ortaokulu ikinci oldu.
Yıldız Kızlar sıralamasında Reyhanlı Kavalcık Ertuğrul Gazi Ortaokulu birinci, Antakya Maşuklu Hayrittin Çolakoğlu Orta Okulu ikinci olurken, Yıldız Erkekler sıralamasında ise Reyhanlı Kavalcık Ertuğrul Gazi Ortaokulu birinci, Kırıkhan Şehit Atilla Kurt Ortaokulu ikinci oldu.
Genç Kızlar sıralamasında Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Antakya Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi ikinci olurken, Genç Erkekler sıralamasında ise Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi birinci, İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi ikinci oldu.
Rakiplerine karşı daha iyi atış yapıp puanları tek tek toplayarak dereceye giren okullara düzenlenen törenle kupa ve madalyalarını İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, İskenderun Muhyiddin İbni Arabi KYK Müdür Mehmet Ali Yılmaz, Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Dursun, TBBDF Hatay İl Temsilcisi Emre Gökçen ve Baş antrenör Semih Balcıoğlu takdim etti.

İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, Bocce sporunu ilçede daha fazla yaygınlaştırmak için çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek, “Bocce Petank İl birinciliği kategorisinde turnuvaları Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz koordinesinde, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile Barbaros mesleki ve teknik Anadolu lisesi petank sahasında gerçekleştirdik. Bocce son yıllarda Türkiye’de gelişen ve ilgi duyulan bir spor dalı oldu. Tüm okullarımızı tebrik ediyorum. Turnuvada kupalarını alan takımlarımız Adıyaman’da yapılacak olan grup müsabakalarında ilimizi temsil edecekler. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın