Bilim Kahramanları Bahçeşehir’de

Bahçeşehir Koleji Ortaokulu Robotik Takımı, Antioch ve lise robotik takımı Engineers Gaziantep’de gerçekleşen Bilim Kahramanları Buluşuyor / FİRST Lego League (FLL) turnuvalarına iki ödülle damga vurdu.

Ortaokul Robotik takımı Antioch En İyi Sunum Ödülü, Lise Robotik takımı Engineers ise Yenilikçi Çözüm Ödülüne layık görüldü.

9-16 yaş arası gençlerin 10-14 haftalık bir süreç içinde her sene açıklanan ve küresel bir soruna yönelik temada, bir bilim insanı gibi çalışarak değerli kazanımlar elde etmelerini amaçlayan Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League programı Bu sene Şehri Şekillendir(Cıty Shaper) teması kapsamında düzenlendi.

En İyi Sunum ve Yenilikçi Çözüm Ödüllerini almaya hak kazanan Bahçeşehir Koleji Ortaokul takımı öğrencileri Selim Koçak, Zeynep Dur, Ahsen Karakuş, Ece Tekin, Mehmet Sakin, Tuna Toksöz, Ahmet Emre Gök, Yağız Özal’dan oluşan ortaokul takımı Antioch mentör öğretmenleri Ömer Tartıcı önderliğinde hazırladıkları projenin sunumu ile tüm jüriyi etkilemeyi başardı.

Büşra Durğun, Arda Sertkol, Abdullah Akif Çelikkaya, Mehmet Ali Gassaloğlu, Melis Girişken, Emna Aslan, Betül Oktay, Nurettin Mertayak, Koray Kadıoğlu, Mehmet Efe Avar ve Eycan Nural’dan oluşan lise takımı da Engineers mentör öğretmenleri Hasan Şerif Gülen önderliğinde ise Yenilikçi Çözüm Ödülünü alarak, 14-15 Mart tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek Global Innovation Award Türkiye adaylığı seçimlerine davet aldı.

Bir cevap yazın