Mehmetçik, dualar ve kurbanlarla İdlib’e uğurlandı

İdlib’te devam eden Bahar Kalkanı Harekatı’nda görevlendirilmek üzere Türkiye’nin çeşitli birliklerinden sınıra gönderilen komando ve mühimmat yüklü araçlardan oluşan sevkiyat Kırıkhan’a ulaştı. Kırıkhan’da konuşlanan komutanlar ve Mehmetçikleri ziyaret eden Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 1.Hudut Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Hakan Çınar, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç ve kurum müdürleri, askerler için kurban kesip dualar etti.

Protokol üyeleri daha sonra, Beyazid-i Bestami Külliyesi’ni Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile Kırıkhan Diyanet -Sen İlçe Temsilciliği tarafından Beyazid-i Bestami Türbesi’nde ortaklaşa tertiplenen hatmi şerif programına katıldı. Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın da katıldığı törende, şehitlerimizin ruhuna ve Bahar Kalkanı Harekatı için Hatim indirililip, Fetih suresi ve dualar okundu.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, “Dualarımızı şehitlerimizin ruhlarına hediye ettik. Bütün Şehitlerimize Allah’tan (c.c.) Rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim Kahraman Ordumuzu her daim muzaffer eylesin” dedi.

Duaların ve kurban kesiminin ardından komandolar, geniş güvenlik önlemleri altında Suriye sınır hattına geçiş yaptı.

Bir cevap yazın