Hatay’ın 3 şehidi var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib’deki son gelişmeleri görüşmek üzere kurmaylarıyla bir araya geldiği değerlendirme toplantısının ardından verdiği talimatla CHP Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal ve Suzan Şahin’i Hatay’a gönderdi.

Kentte oluşturulan Kriz Masası’na dahil olan CHP’li milletvekilleri, Reyhanlı Devlet Hastanesi ve Antakya Devlet Hastanesi’ne giderek gelişmeleri yakından takip ederken, oluşan ihtiyaçları da Genel Merkez’e bildirdi. Milletvekilleri, şu değerlendirmeleri yaptı:

Sözün bittiği yerdeyiz

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, kentte bir yas havasının hâkim olduğunu belirterek, “Şu anda burada bulunan herkes adına söyleyebilirim ki çok üzgünüz. Sözün bittiği yerdeyiz. Şehitlerimizin yanı sıra yaralanan askerlerimizin sekizi yoğun bakımda. Onlara bir şey olmamasını umuyoruz. Herkes, üzüntülerini bir yana bırakarak ‘Acaba ne yapabiliriz’ düşüncesiyle hastanelere akın etti. Kan ihtiyacı olur, diye sabaha kadar beklediler. Doktorlar ellerinden geleni yapıyor. Yine de halk, acıları paylaşıyor. Şehit olanlar arasında Hatay nüfusuna kayıtlı üç askerimiz de bulunuyor. Bugün itibarıyla sadece yaralarımızı sarmak istiyoruz” diye konuştu.

Hatay’da sessizlik hakim!

Milletvekili Suzan Şahin ise kentte sessizliğin hakim olduğunu vurgularken, “İnsanlar, hastanelerin bahçelerini doldurdular. Yaralılarımıza yardım etmek isteyenlerin üstün bir gayreti var. Herhangi bir eksik yok. Gereken tüm ihtiyaçlar ilk anda sağlanmıştı. Halk, olaylara olgunlukla yaklaşıyor. Temel isteğimiz bölgede huzurun ve barışın sağlanmasıdır” dedi.

Sükûnet çok önemli

Bölge illerinde karışıklık çıkarmak isteyenlerin olduğuna dikkat çekerek, sukuneti bozmak ve huzursuzluk çıkarmak isteyenlerin bulunduğunu söyleyen Mehmet Güzelmansur, “Bu bölge hassas bir bölge. Gece yarısı geldik, hastaneleri dolaştık. İnsanlar hastanelerin önündeler. Birlik ve beraberlik var. Sükûnet çok önemli. Bölgeyi karıştırmak isteyenler var ancak kimse onları dikkate almıyor. Sınırın diğer tarafından da binlerce insan var ve Türkiye’ye giriş yapmak istiyorlar. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın