Rektör – öğrenci İSTE-şaresi

Teknoversite vizyonu doğrultusunda etkileşimli bir eğitim yaklaşımının desteklendiği İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, öğrencilerle “İSTE-ŞARE” buluşmasında biraraya geldi.

 Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleşen, öğrenciler ile birlikte idari ve akademik personeli buluşturan toplantıda,  İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, salonu dolduran öğrencilere teşekkür ederek, Teknoversite ve güncel konular hakkında bilgiler verdi.

Neler yapabileceklerini yüz yüze iletişimle şekillendirmeye önem verdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Dereli; “Bizler her an sahadayız, yanınızdayız, ama İSTE-ŞARE toplantısı hepimizin odaklanacağı ve istediğimiz konuları dile getirebileceği güzel ve ayrı bir fırsat sunuyor. Yüz yüze iletişimin kıymetini iyi bilelim. Eğer bir problem varsa, hep birlikte çözümünü bulmaya çalışalım, çözümü birlikte üretelim, istediğiniz her türlü konuyu gündeme getirebilirsiniz. İSTE, nam-ı diğer Teknoversite olarak öğrencilerimizle birlikte gelişiyor ve güçleniyoruz. Bu nedenle sizlerle İSTE-ŞARE yapmaya çalışıyoruz. Böylece birbirimizi anlayarak neler yapabileceğimizi şekillendirmeye çalışıyoruz. Bizler sizlere her türlü hizmeti kesintisiz ve kaliteli bir biçimde sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz. Üniversitemizin fiziksel kapasitesini artırmak için gayret sarf ediyoruz. Son olarak, bu bağlamda İSTE Gastronomi ve Fuar Merkezimizi ve Cam Salonu, Kütüphanemizi ve Mimarlık Fakültesi binasını sizler için hizmete açtık. Binalarımızdaki faydalılıkları da artırıyoruz, bunun yanı sıra sizlere daha iyi hizmet etmek için bütün idari ve akademik birimlerimizi de daha görünür yerlerde konumlandırıyoruz” dedi.

Öğrencilerin üniversitelerin varlık sebebi ve en önemli unsuru olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “Kendimizi nerede konumlandırdığımız da çok önemli. İSTE, Türkiye’deki 207 üniversiteden biri, 11 teknik üniversiteden biri, ancak TEKNOVERSİTE olarak kendi vizyonunu ve farklılığını ortaya koymuştur, bu vizyon doğrultusunda da eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda çok yakında TEKNOPARK hizmete giriyor. Geçen sene TEKNOFEST’e en çok katkı sağlayan üniversitelerden biri olmuştuk. Bu sene de sizlerin başvurularınızla TEKNOFEST’te yeni rekorlar bekliyoruz. Ama daha da öncesinde, TEKNOFEST’e giden yolda bu sene projeleriniz 5. TEKNOVERSİTE GÜNLERİ’nde de görücüye çıkacak. Üstelik Bilimsel Araştırma Projeleri Destekleme Birimi’miz projelerinizi destekliyor. Ortaya koyduğumuz vizyon ve bize yüklenen misyon çerçevesinde hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz, İSTE-ŞARE programına katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Programın devamında öğrenciler İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye sorularını yöneltti. Yaklaşık 6 saat süren etkileşimli ve verimli geçen program, öğrencilerin sorularının tek tek cevaplanmasının ardından sona erdi.

Bir cevap yazın