Hatay EXPO’sunda son rötuşlar!

Hatay büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO 2021 hazırlıklarını incelemek üzere Hatay’a gelen AIPH Denetleme Kurulu’na restorasyon çalışmaları tamamlanan EXPO Evi ile Gastronomi Evi’ni gezdirdi. Antakya’nın tarihi sokakları arasında yer alan ve Hatay’ın tarihini, kültürünü yansıtmayı amaçlayarak aslına uygun şekilde restore edilen iki binayı gezen heyet, kültürel miras olarak da geleceğe taşınan EXPO Evi’ne tam not verdi.

EXPO2021 Üretim Seraları’nı gezerek, Hatay’a özgü bitkileri inceleyen AIPH EXPO Denetleme Kurulu temsilcileri Tteve Evans ve Sven Stımal, tüm detayları titizlikle inceledi.

EXPO alanları Kasım’ta bitecek

Medeniyetler Bahçesi temasıyla 2021 yılında düzenlenecek olan EXPO’nun, Hatay’ın markalaşmasına önemli katkılar sağlayacağını belirten Başkan Savaş, “Hatay EXPO’sunun son rötuşlarını yapmak üzere toplanıp, projemizi ve gelmiş olduğumuz aşamaları paylaştıktan sonra gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceliyoruz. Antakya ve Defne ile İskenderun ve Arsuz EXPO alanlarında çalışmalarımız hızla devam ediyor. Arkadaşlarımızın izlenimi ve inşaat şirketinin de ifadesi ile Kasım ayında ikisini de bitirmeyi hedefliyoruz. Kasım ayından itibaren de bölgedeki bitki ekimine başlayacağız. Çiçekler dışındaki bitkileri yazdan itibaren ekmeye başlayacağız. EXPO çalışmalarımızı yerinde incelediğiniz zaman sizler de olumlu mesafeler kat ettiğimizi göreceksiniz” dedi.

AIPH teşekkür

Suriye’de yaşanan savaş ortamından dolayı olumsuz etkilendiklerini belirten Başkan Savaş, “Biz 8 yıldır savaşın gölgesinde hayata tutunmaya çalışan bir şehiriz. Bu projeyi Avrupa’nın birçok şehrinde yapmak belki de kolaydır fakat kanın ve gözyaşının dinmediği coğrafyada bu projeyi yapmak ve hayata geçirmek oldukça zor. Bugüne kadar bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı AIPH ailesine çok teşekkür ederim. Bu ailenin içinde olmaktan bizler de minnettarız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın