Hatay’da 2 ilçeye TOKİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ)’nın Hatay’da yapacağı 2 etap sosyal konutlar için kura tarihleri belli oldu. Her il için farklı zaman diliminde 2+1 ve 3+1 planında yapılacak 200 sosyal konut için Belen ve Yayladağı’ndaki sosyal konut kura çekim tarihi 1 Haziran olarak açıklandı.

TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik yürütülen ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi ile aileler, kira öder gibi yüzde 10 peşinat, aylık 894 liradan başlayan sabit taksitlerle ev sahibi olabilecek.  Buna göre, Belen 2. Etap Konut talep örgütlenmesi kapsamında 2+1 tipi 69 adet, 3+1 tipi 29 adet olmak üzere yapılması planlanan toplam 98 adet konut ile Yayladağ 2. Etap Konut talep örgütlenmesi kapsamında 2+1 tipi 60 adet, 3+1 tipi 42 adet olmak üzere yapılması planlanan toplam 102 adet konut için 1 Haziran 2020 pazartesi günü kura çekimi gerçekleşecek. Her ilde yapılacak olan TOKİ 100 bin sosyal konut için kura çekilişi sonrasında detaylar, TOKİ.gov.tr üzerinden açıklanacak.  

TOKİ’DEN KİMLER KONUT ALABİLİR? 

TOKİ’den konut edinmenin ön koşulu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İdarenin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir. TOKİ ayrıca, kaynak yaratmak amacıyla özel sektörle işbirliği ile yüksek gelir düzeyine yönelik prestij projeleri de sürdürmektedir. Bu projelerin amacı, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde etmektir.

Bir cevap yazın