Vali Doğan’dan tam destek!

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği Hatay Valisi Rahmi Doğan’a Arsuz-Samandağ ve Yayladağı Dalış Turizmi/Balıkçılık Projesi hakkında bilgiler verdi. Bölge turizmi ve balıkçılığı için önem taşıyan Körfez Dalış Merkezi projesi ile ilgili bölgede yapılan toplantılar ve değerlendirmelerin Vali Doğan’a aktarıldığı ziyarette, Kaymakam Sarı ilk etapta İskenderun Körfezi, Madenli-Arsuz, Konacık, Kale, Çevlik ve Keldağ-Karamağara’da beş ayrı noktada oluşturulması planlanan dalış noktalarının, ilerleyen süreçte on ayrı noktaya yükseltilebileceğini ifade etti.

Kaymakam Sarı, ayrıca ilgili uzmanların görüşleri doğrultusunda dalış noktalarında balıkçılığa kapalı koruma alanları ve batık bölgeleri oluşturulmasının yanısıra, mevcut dalış noktalarının iyileştirilmesi adına yapılması gereken yatırımları vurgulayarak, bu merkezin kurulmasının hem istihdamı, hem de turizm gelirlerini arttıracağını ifade etti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan da projenin ilin turizmine katkı sağlayacağını belirterek, “Turizmi çeşitlendirmek bölgesel kalkınma için de önem teşkil etmektedir. Türkiye’nin doğal kaynakları bakımından zenginliği ve bu zenginliklerin turizm amaçlı kullanımından elde edilebilecek kazanımlar dikkate alındığında dalış ve balıkçılık turizmi Hatay ilinin turizm çeşitliliğine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Toplantıda Kaymakam Musa Sarı ve DASİFED Başkanı Faruk Ekinci’ye Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, İSTE Denizcilik Fakültesi Doç. Dr. Aydın Demirci, İSTE Öğretim Üyesi Nejdet Uygur, DASİFED Genel Sekreteri Şevket Parmaksız ve ARİAD Başkanı Adnan Ağır da eşlik etti.

Bir cevap yazın