Toplu Taşımada Dönüşüm Projesi’ne Arsuz’dan tepki

Arsuz’a bağlı Ulaşım Kooperatif Başkanları ve esnafları, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Taşımada Dönüşüm Projesi’ne ortak tepki gösterdi. Büyükşehir Ulaşım Ana Planı Dönüşüm Projesi’nin uygulama sürecini masaya yatıran kooperatif başkanları, mahalle muhtarları ve bölge esnafı, hak kayıplarını ve projenin uygulanabilir ve sürdürülebilirliğinin olmadığını belirterek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a seslendi.

Ulaşımda dönüşüm projesinin beraberinde yokluk, iflas ve haciz getireceğini savunan Arsuzlu şoför esnafı,  mevcut durumda ayakta kalmakta zorlanan tüm şoförlerin, tek tip marka ve model araç alımına zorlanarak astronomik rakamlarda borç altına sokulmak istendiğini ifade etti.

Projenin kendilerine vereceği zarara dikkat çeken şoförler, “Bahsi edilen proje ile ilgili detaylarda esnafa dolaylı tehdit, dayatma, haklara el koyma maddeleri bulunmaktadır. Yapılan değerlendirme ve alınan ortak esnaf kararında esnaflar olarak söz konusu projenin uygulanabilir, sürdürülebilir, uzlaşmacı esnafın hukukuna, haklarına aykırı olup esnafın geleceğini bitirebilecek bir proje olacağına kanaat getirdik. Talep edilen Bakanlık ‘Engeli ulaşılabilir standarttaki araçlar’ maddesi dışında esnafın katılımı istenen proje maddelerinin kişisel ve hukuki olmadığı, çözüm yolunun esnafın mevcut ekonomik koşullarda sistemin ve projenin uygulanabilir, sürdürülebilir olması açısından taraflar ile karşılıklı olarak esnafın geleceğinin, hak ve hukukunun korunup teminat altına alınacağı bir yöntemi ile olacağı tespit edilip karar altına alınmıştır” dedi.

Bir cevap yazın