Samandağ’a nefes aldıracak sağlıklı proje

Gelecek nesillere uzanacak sağlıklı projeler geliştirip hayata geçiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ’a nefes aldıracak olan dev içme suyu şebekesi projesinin temelini törenle attı.

Samandağ’a kesintisiz, temiz ve yeterli içme suyu iletimini sağlamak, mevcut şebekesini yenilemek ve paslı borulardan kurtarmak amacıyla gerçekleşen içme temel atma törenine Başkan Lütfü Savaş’ın yanısıra CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, muhtarlar, vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Günü geçiştiren değil, kalıcı ve geleceğe aktarılacak çalışmalarla Hatay’a hizmet etmeye devam ettiklerinin altını çizen Başkan Lütfü Savaş, Deniz Sitesi Yeni Çevre Yolu ile Girne Caddesi kesişiminde temeli atılan projenin bir yılda tamamlanacağını söyledi.

Samandağ’a kent park

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak, Samandağ’a yaptıkları yatırımları anlatan Başkan Savaş, “Diğer ilçelerde olduğu Samandağ’da 248 km. yol yaptık. Bunun 68 km. beton asfalt, 158 km. satin kaplama ve 22 km. stabilize yol çalışması… 485 m2 parke döşedik. 3400 mt. taş duvar, 3 köprü ve 36 menfez yaptık. 28 okulda bakım onarım çalışması, 19 ibadethanenin bakımı ile Batıayaz Köprüsünü güçlendirme ve restorasyonunu tamamladık. Mithat Başkan zamanında yüzde 23’ü biten arıtma tesisini tamamladık. 5 dönüm arazide yaptığımız 3 katlı otoparkımız bitmek üzere. Trafik sorununa çözüm olacak olan otoparkımızın çevre düzenlemesi kaldı. 55 dönümlük çöp sahasının rehabilitasyonu için Mithat bey zamanında bize tahsis edildi. Oraya da kent park yapacaz ve yaza doğru inşallah açılışını yapacağız” dedi.

Hataylılara teşekkür

Hatay’ın bütün ilçelerindeki kanalizasyon konusundaki sıkıntıları çözmek için çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Savaş, “Biz dersimize iyi çalışıyoruz. Kredi bulacağımız bir nokta varsa Avrupa Birliği, CİAKA, İller Bankası kredileri olsun gerçekten de diğer belediyelere göre siyaseten dezavantajlıyız ama, çalışma ve azim konusunda ise oldukça avantajlıyız. 2017 yılında en çok proje hayata geçiren ve altyapı yapan iller arasında 81 ilde birinciyiz. İnşallah bu senede altyapı konusunda yine birinci olacağız. Ankara’dan çok daha fazla şey bekliyoruz. Hizmet alımında iller sıralamasında bir yıl önce 56. sıradaydık. Hatay olarak 8’nci sırada vergi ödüyorsak, hükümetten de 8’inci sırada da hizmet alalım isteriz. Hatay’ın bütün milletvekillerinden bu için peşinde olmalarını istiyoruz. Günümüzün yüzde 60’ını geçirdiğimiz konu Hatay’daki huzuru geleceğe sağlam bir şekilde taşıma kaygısıdır. Bütün renklerimizi ve siyasi partilerimizi kucaklama çabasındayız. Bütün ilçelerimizin kardeşliğinin tesisinden yanayız. 8 yılı aşkın bir süredir komşudaki yangının buraya sıçramamasının nedeni bütün renklerimizin birlik, bütünlük, empati ve sevgi çerçevesinde kendi içimizdeki ahenkli yaşamımız ve gelen misafirlere saygımız olmuştur. Bu nedenle bütün Hataylılara canı gönülden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın