İskenderun’u sanat aldı!

İskenderun’a kültür ve sanatın kapılarını açan Belediye Kültür Sarayı, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın talimatlarıyla yapılan çalışmalar sonucu ilçeye yakışır bir dokuya kavuştu. Yenilenen konseptiyle kapılarını yeniden halka açan belediye kültür sarayının açılışında soğuk havaya rağmen sanat ruhunun ışığı İskenderun’u ısıtırken, Ahmet Selçuk İlkan da okuduğu birbirinden güzel şiirlerle hem gönüllere dokundu, hem de unutulmaz bir açılışa imza attı.

Açılışa İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, ilçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İSTE Rektörü Türkay Dereli, işadamları, siyasi parti temsilcileri, İskenderunlular ve çok sayıda davetli katıldı.

1000 kişilik kültür sarayı müjdesi

Gecenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, belediye kültür sarayının yenilenmesinin önemine değinerek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana her türlü faaliyetimize büyük bir coşkuyla katılım sağladınız. Yıllardır yapılmayan 5 Temmuz festivaline de, bütün etkinliklerimize de coşkuyla katılım sağladınız. Bu da belediye kültür sarayının tadilatının yapılması fikrini ortaya çıkardı. Ayrıca kent orkestrasını ve tiyatro topluluğunu kurmamıza, İskenderun Musiki Cemiyeti’ni yeniden canlandırmamıza sebep oldu. Tadilat süresince birçok okul etkinliklerimize ev sahipliği yaptı. Hepsine teşekkür ederim. Belediye kültür sarayının değişmeyen hiçbir yeri kalmadı. Bu anlayışla sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. 45 mahallemize asfalt, kaldırım, park, parke ihalesi yaptık. Bunlar olması gereken rutin işlerimiz. İskenderun gerçekten kültür yönünden olağanüstü bir seviyeye sahip. Bu etkinlikleri isteyen bir yapıya sahip. 350 kişilik belediye kültür sarayımızı yenileyerek mahallemize ayrı bir hava kattık. İnşallah görev süremiz içerisinde de 1000 kişilik bir salon yapacağız. İskenderun’a her türlü kültürel etkinliğine ev sahipliği yapacak salonumuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“İskenderun’dan güzel sesler duyuluyor”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de mesleğini orkestra şefine benzeterek,  “Sahnede bir orkestra görüyorsunuz.. Orkestra şeflerini de kaymakama benzetiyorum. Kemanı, bateriyi çalan, iyi kullanan işin uzmanıysa siz onlarla birlikte güzel müzik üretir, güzel sesler çıkarırsınız. Yoksa sizin en iyi şekilde orkestrayı yönetmeniz, aslına müziğin güzel çıkmasının nedeni değildir. Bunun nedeni sizinle birlikte çalışan ekibin en iyi olmasıdır. Burada belediye başkanımıza çok teşekkür ederim. Üniversite, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, İşadamları, siyasi partilere teşekkür ederim. İskenderun’dan güzel bir müzik geldiğini duyuyorum. Bundan da gurur duyuyorum. Bunu da bir noktaya getirdiysek bu benim başarım değil, bu kadar insanla birlikte başarıyla yol yürümekten geçiyor” dedi.

Daha sonra piyano resitali, musiki cemiyeti konserinin ardından sahne alan Ahmet Selçuk İlkan, ‘Hadi git, sevdiğimi bile bile git..’ adlı şiiriyle sahne aldığı açılışta okuduğu şiirlerle davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı

Bir cevap yazın