Kültür ve Turizm Bakanı, etkileyici şehir Hatay’da

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Elazığ depremi dolayısıyla ertelenen iki günlük Hatay ziyareti için bugün medeniyet, sevgi, kültür ve turizm şehrine geldi. Hatay Havaalanı’nda Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer tarafından karşılanan Bakan Ersoy, ilk ziyaretini tarihi ve kültürel geçmişi ile önemli bir yere sahip olan Antakya’da ticaretin kalbi Uzun Çarşı’yı gezerek, esnafla buluştu.

Kurşunlu Han’da peynirli künefe ikramıyla karşılanan Bakan Ersoy ve beraberindeki heyet, daha sonra Dünya’nın en büyük müze otellerinden olan The Museum Otel Antakya içinde bulunan Necmi Asfuroğlu Müzesi, Tıbbi Aromatik Bitki Müzesi ile Arkeoloji Müzesi’ni gezdi.

Gastronomi şehri Hatay’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iki günlük Hatay ziyareti kapsamında Hatay’da devam eden yatırımlar ve Bakanlığa bağlı kurumlar tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili istişarede bulunmanın yanısıra, Hatay’ın turizmde alması gereken paya kavuşması için de değerlendirmeler yapacak. Bakan Ersoy, ziyaret turu kapsamında Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı da ziyaret edecek.

Bir cevap yazın