Bahriyelilerden selam olsun!

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda bedelli olarak silah altına alınan 2020/1B Tertipli bahriyeli erler 21 günlük eğitimlerinin ardından yemin ederek, terhis oldu. Silaha el basarak yemin eden erleri, hayatlarının unutamayacakları en özel gününde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen aileleri de yalnız bırakmadı.

Duygu dolu anların yaşandığı yemin törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı yetkilileri ve yurdun dört bir yanından gelen askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, tören geçişi ve sancağın yerini almasının ardından, bedelli askerler Türk Bayrağı ve silahların bulunduğu yemin masasının üzerine ellerini koyarak hep bir ağızdan yemin etti. Resmi geçit töreninin ardından askeri kıyafetleriyle yakınlarıyla kucaklaşan askerler, aileleriyle duygu dolu anlar yaşadı.

Kutsal vazife olarak adledilen vatani görevini gerçekleştiren Mehmetçikler ve çeşitli yörelerden kentimize gelen ailelerinin gurur ve mutluluğunu paylaşan Kaymakam Yönden, bahriyeli askerleri tebrik ederek, yaşam boyu mutluluklar ve başarılar temenni etti.

Birliğine ilk katılan askere plaket takdim eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, vatanımızın birçok bölgesinde görev yapacak askerlere hayırlı tezkereler ve yaşamlarında başarılar diledi.

Bir cevap yazın