CHP heyeti çığ faciasının yaşandığı Van’da

Peşpeşe çığ felaketinin meydana geldiği Van’da incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden CHP heyetinde Hatay Milletvekili Suzan Şahin de yeraldı.

Şahin’in yanısıra Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve İstanbul eski Milletvekili İlhan Cihaner’den oluşan heyet, ilk önce çığ felaketinde şehit olan 11 asker, 9 güvenlik korucusu, 2 itfaiye eri ile Hakkari’nin Çukurca ilçesinde el bombasının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik için Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törene katıldı.

Daha sonra, hastanelerde olan yaralı vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ileten milletvekilleri,  Van- Bahçesaray karayolundaki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’ne incelemelerde bulundu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Van’daki temasların sonucunu bir rapor haline getirerek kamuoyuna açıklayacaklarını belirterek, “Türkiye’nin üzerinde bir kara bulut dolaşıyor. Van’da her kesimden ağıt yükselmiş durumda. Burada bir ihmal var mı? Elbette bunlar tartışılacak, Meclis’te dile getirilecek ama öncelikle yaraların sarılması önemli” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise, can kayıplarının artmamasını temenni ederek,  “Van Bahçesaray’da çığ felaketinin yaşandığı bölgedeyiz. İncelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldık. Ne yazık ki kaybımız 40’a yükseldi. Acımız büyük, kayıpların artmaması en büyük temennimiz. Çığ felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır dilerim. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

Bir cevap yazın