Kahramanlara geçmiş olsun ziyareti

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komutası ile birlikte Suriye’nin idlib kentinde gerçekleştirilen top atışı sonucu yaralanan askerleri tedavi gördükleri Hatay Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti.

Vali Doğan, Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, askerleri tedavi gördükleri odalarda tek tek ziyaret ederken, sağlık durumlarına ilişkin doktorlardan bilgiler aldı.

Vali Doğan ve beraberindeki heyet Devlet Hastanesi ziyaretinin ardından Şehit Ulaştırma Uzman çavuşlar Uğur Katran ve Gökhan Orhan ile şehit Piyade Uzman çavuşlar Halil Demir ve Şükrü Özler için Hatay Havaalanı’nda düzenlenen uğurlama törenine katıldı.

Ziyaret sırasında yaralı askerler iyileşip yeniden görevlerinin başına dönmek istediklerini belirtirken bir yaralı yakını ise her zaman devletin emrinde olduklarını, Bakan Akar ve komutanları yanlarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Akar, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “8 şehidimiz var, bunlardan 7’si asker biri bizimle beraber çalışan sivil kardeşimiz. Onların üzüntüsünü yaşıyoruz. Başımız sağ olsun, milletimizin, Silahlı Kuvvetlerimizin ve silah arkadaşlarımızın başı sağ olsun. Kanlarını yerde bırakmadık, bırakmamakta da kararlıyız.” diye konuştu.

Saldırıda yaralanan kahraman askerlerin sağlık durumlarının çok iyi olduğunu ifade eden Akar, “Yapılan alçak saldırının karşılığı verildi, verilmekte. Şehitlerimizin bir damla kanının dahi hesabı soruldu, soruluyor. Bu konuda Silahlı Kuvvetlerimizin ne kadar kararlı olduğunu herkes biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda elimizdeki tüm imkan ve yetenekleri kullanmak suretiyle bize bunu yapanlara karşı yapılması gerekenlerin hepsi planlarımız doğrultusunda gerçekleştirildi. Bizim burada yapmaya çalıştığımız şey, bir an önce ateşkesin sağlanması, bir an önce akan kanın durması ve Suriyeli, İdlibli kardeşlerimizin rahat, huzur ve barış içinde hayatlarını sürdürmeleridir” dedi.

Bir cevap yazın