Hatay havadan izlendi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin Adana Emniyet Müdürlüğüne ait helikopterle hava destekli denetiminde Hatay’daki 34 sürücüye 6 bin 116 lira cezai işlem uygulandı.

Erzin ile İskenderun arasında otoyol ve uluslararası karayolunda görevlendirilen helikopterin özellikle yoğun caddelerde gerçekleştirdiği denetimlerde, havadan kusuru tespit edilen sürücülere helikopterden uyarı anonsları yapıldı ve karadaki ekiplerce cezai işlem uygulandı.

Bölge trafik ekiplerinin, kontrol noktasını zaman zaman havadan takip edecek olan helikopterin toplam 4 saatlik uçuş süresince hava ekibi, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri kullanmamak, cep telefonu kullanımı, emniyet şeridi ile banketleri acil ve zorunlu haller dışında kullanan sürücüleri tespit etti. Denetimlerde 34 sürücüye toplam 6 bin 116 lira ceza kesildiği öğrenildi.

Adana Yumurtalık, Osmaniye Toprakkale mıntıkasından, Erzin, İskenderun ve Belen arası otoyol, Uluslararası karayolunu kapsayan geniş bir alanda görev yapan helikopterin, Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekiplerinin sorumluluk alanında trafik akışının sağlanması ve kural ihlalleriyle mücadele ve denetimlere karadaki ekiplere zaman zaman havadan destek vereceği belirtildi.

Bir cevap yazın