Avukatlara E-SMM bilgilendirmesi

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, avukatlar için 01.06.2020 tarihinde yürürlüğe girip zorunlu hale gelecek olan Elektronik Serbest Meslek Makbuzu(E-SMM) uygulaması ile ilgili Hatay Barosu avukatlarını bilgilendirdi. Antakya Adliyesi ve İskenderun Adliyesi’nde iki ayrı bilgilendirme toplantısı düzenleyen Erol, avukatlara E-Serbest Meslek Makbuzu uygulamasına geçiş süreci ve uygulanması ile yasal hükümlülükleri hakkında bilgiler aktardı.

E-SSM’nin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak serbest meslek makbuzunun elektronik ortamda oluşturulması, muhafazası, ibrazı ve raporlanmasını kapsayan bir uygulama olduğunu ifade eden Erol, avukatların yanısıra diğer meslek guruplarının da bu uygulamayı kullanacağını ifade etti.

Avukatların sorularını da yanıtlayan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol’a Antakya’da Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, İskenderun’da da Başkan yardımcısı ve İskenderun Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı ve yönetim Kurulu üyesi Av. Hüseyin Derin katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Bir cevap yazın