Vali Doğan, gününü eğitim gönüllülerine ayırdı

Eğitimi her zaman ön planda tutan Hatay Valisi Rahmi Doğan, eğitim gönüllüleriyle iki önemli protokole imza attı.

İş insanı Ersin Şahin ile yıkım kararı bulunan 24 derslikli Defne Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nun yenilenmesi protokolünün ardından Progen Tohum ile gerçekleştirilecek olan ‘’Progen Fen ve Bilim Etkinlikleri Projesi’’ protokolünü imzalayan Vali Doğan, il genelindeki okul ihtiyacına dikkat çekti.

Eğitime önem verip kaynak sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür eden Vali Doğan,” Değerli iş insanı, merhum Nevzat Şahin’in oğlu Ersin Şahin ve eşi valiliğimize müracaat etti ve daha önce yapmış oldukları okula ilaveten yeni bir okul yaptırmak istediklerini belirtti. Bu yaptıracakları ikinci okul ile Şahin ailesine eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan bu hayırlar bir sadaka-i cariyedir. Biliyorsunuz il olarak okul ihtiyacımız biraz fazla. İlimizde hayırsever iş adamlarımız ve ailelerimiz çok sayıda var. Hayırsever vatandaşlarımız da bize bu yolculukta maddi ve manevi destek veriyorlar” dedi .

Progen Tohum A.Ş İşletmesi iş birliği doğrultusunda ortaöğretim öğrencilerinin hazırlayacağı bilimsel projeler arasından komisyon tarafın seçilen yirmi projenin maddi olarak desteklenmesi ile ilgili protokol imza töreninde konuşan Vali Doğan, ”Bugün ilimizin çok kıymetli özel sektör temsilcilerinden olan Progen’le de bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında bilim şenliği sponsorluğu ile ilimizdeki öğrencilerimizin Progen laboratuvarlarında uygulamaları yerinde görmesine imkan sağlamış olacağız. Bu vesileyle hem bizim öğrencilerimiz merakını gidermiş olacak hem de onların içinden çıkacak bilim adamlarını ve çalışacakları laboratuvarları görmüş olacaklar. O yüzden çok önemli bir protokol. Özel sektörün kamuyla yakın çalışıyor olması yeni bir açılım. Bu sayede hem kamuya hem de özel sektöre eleman yetiştirilmiş olacak. Progen de yüksek teknoloji ile çalışan firmaların başında geliyor. Birkaç hafta önce Progeni ziyaret ettim gerçekten çok disiplinli bir şekilde dünya pazarında önemli bir yer edinmiş ne yaptığını ve nereye gitmek istediklerini bilen bir ekiple çalışmalarını yürütüyorlar. Bu yüzden Progenin sahiplerini, değerli hocaları ve ekibini tebrik ediyorum. Progen  çok önemli bir kuruluş, özellikle tohum üzerine yoğun bir şekilde çalışıyorlar dünya pazarına açılmış ve pazarlarında da lider bir firma buradaki tesisleri laboratuvarları öğrencilerimize açıyor olmaları ayrıca bir anlam ifade ediyor. Ben kendilerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi

Progen yetkilisi Ali Aykut Özbuğday ise,”Memleketin temel kalkınması üretime dayalıdır. Üretimin de temelinde de fen ve teknolojinin gelişmişliği önemlidir. Biz ümit ediyoruz ki firma olarak bu pilot uygulamayla çocuklarımızın fen ve teknolojiye olan ilgisini desteklemiş oluruz. Hem bilime ve teknolojiye hem de araştırma ve geliştirmeye yönelirler. Bunun memleketimizin istikbali için önemli olduğuna inanıyoruz hayırlı uğurlu olur inşallah”dedi

Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenlerine Vali Doğan’ın yanı sıra, İş insanı Ersin Şahin ve eşi Sevsen Şahin, Defne Kaymakam Vekili Orhan Mardinli, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Progen Tohum A.Ş yetkilileri Ali Aykut Özbuğday ve Ömer Levent Sekban ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Bir cevap yazın