Sevginin iliklere işlemesiyle büyüdü umutlar!

Emir Kaan Sevik ve çoğunluğu çocuklardan oluşan bir sürü ilik nakli bekleyen hastaya umut olmak adına İskenderun Belediyesi ve Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ‘Kan Bağışı ve Kök Hücre Bağışı’ kampanyası başladı.

‘Sevgin İliklerime İşlesin’ sloganıyla İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda başlatılan ve 3 gün sürecek olan kampanyaya kan bağışında bulunan vatandaşların yanısıra İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İşadamı Nuri Üysen, Hatay Barosu İskenderun Temcilcisi Sevinç Çakıcı, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, İskenderun Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Sinan Atmaca, İlçe Sahil Güvenlik Komutan Vekili Engin Dal, İskenderun Belediyesi Başkan Yardımcıları, gençlik merkezi gönüllüleri, Kızılay ekipleri de destek verdi.

Kampanyaya öncülük eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun ve bölge halkına seslenerek, “Kan bağışı ve kök hücre bağışı bekleyen hastalar olmak üzere başta Emir Kaan Sevik’e umut olmak için herkesi kan ve kök hücre bağışına bekliyoruz” dedi.

3 doktor, hemşire ve destek ekiplerinin hazır bulunduğu kampanya ile sevginin de iliklere işleyeceğini ifade eden Başkan Tosyalı, “Ülkemizde binlerce kan ve kök hücre bağışı bekleyen hastamız var ve bu hastaların çoğunluğu çocuklarımızdan oluşuyor. Bugün biz başta Emir Kaan Sevik kardeşimiz olmak üzere, tüm ilik nakli bekleyen hastalarımız için kan bağışı vermeye geldik. Kampanyamız 25 Ocak’a kadar devam edecek. Hepinizi çocuklarımız ve ilik nakli bekleyen tüm hastalarımız için kan bağışı vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de, sosyal sorumluluk gereği Emir ve onun gibi hasta olan tüm çocuklar için tüm kamu kurum ve kuruluşlarla kampanyayı desteklerini belirterek, “Zor bir şey değil. Sağlık için gerekli. Emir ve Emir gibi tüm hastalarımız için hasıl olan bir ihtiyaç. Bu yüzden bugün daha da hassas olmamız gerektiğine inanıyorum” derken, kan bağışının geleceğe bağış olduğunu belirtti ve tüm bağışçılara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından kan ve kök hücre bağışı kampanyası İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın kan vermesiyle başladı.

Kan veren tüm bağışçılar ve çocuklarına daha sonra kan merkezi tarafından hazırlanan lokmalar İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından ikram edildi.

Bir cevap yazın