İskenderun ve Arsuz’da uyuşturucu ile mücadele kararlılığı

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda kaymakamlar başkanlığında tüm ilçelerde uyuşturucuyla mücadele konusunda eş zamanlı olarak gerçekleşen toplantı İskenderun ve Arsuz’da da gerçekleşti.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda tüm organların uyum içerisinde çalışması, yapılan ve yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi adına İskenderun’da Kaymakam İskender Yönden, Arsuz’da da Kaymakam Musa Sarı başkanlığında gerçekleşen eş zamanlı toplantıda uyuşturucu kullanımı gerçekleşebilecek parklar, okul ve çevreleri, metruk binalar, yapılan ve yapılacak eğitimler ile geçmiş yıllar ve bu yılki istatistikler de masaya yatırıldı.

‘Dünden daha fazla mücadele etmeliyiz’

İskenderun Kaymakamlığı’nda, İskender Yönden başkanlığındaki toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, Başsavcı Vekili İsmail Güngör, HBB 2. Bölge Sorumlusu Taygun Cantürk , İlçe Jandarma Komutan V. Bşçv Medet Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Müftü V. Mehmet Altunal, İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Tayfun Yıldırım, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdür V. Ahmet Yanmaz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadir Başar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Hatlar, Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel, Muhyiddin İbn-i Arabi Erkek Yurdu Müdürü Mehmet Ali Yılmaz, İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nihat Doğan, İskenderun T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Celalettin Çeşme, İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger katıldı.

Kaymakam Yönden, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın zehirlenmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu konuda emniyetimiz ve ilgili kurum müdürlerimiz en ufak bir aksaklığa müsaade etmeden, üzerlerine düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirmektedirler. Madde Bağımlılığı sorununu hep birlikte el birliği yaparak, güç birliği yaparak çözebiliriz. Gençlerimizin bağımlı bireyler olmasını istemiyorsak onları spora, sanata yönlendirmeli ve bu alandaki çalışmalara öncelik vermeliyiz. Bizler de uyuşturucu ile mücadele konusunda üzerimize düşeni dünden daha fazla bir şeklide mücadele ederek aşarız diye düşünüyorum. Ben katılımlarınız dolayısıyla sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Arsuz’da da protokol tam kadro

Arsuz’da düzenlenen toplantıya da Kaymakam Musa Sarı’nın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Karakaş , Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirdelen , İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Pelin Türbedar Gökpınar, İlçe Müftüsü Mehmet Çinar, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayşe Sümer, Zabıta Müdürü Mehmet Cevdet Aydemir ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Bir cevap yazın