Başkan Savaş’tan ‘Süper’ takıma destek çağrısı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 1. Ligde yoluna emin adımlarla ilerleyen lider Hatayspor’un bu yıl Süper Lig’e yükseleceğine inandığını söyledi. Katıldığı bir tv programında şehrin spor gündemine dair önemli açıklamalar yapan Başkan Savaş, sporun siyaset üstü bir olgu olduğunu vurgulayarak, Hatayspor’un herkesin takımı olduğunu belirtti ve herkesi bordo-beyazlı takıma destek olmaya davet etti.

 “Başarıya aç bir hocayla yola devam ediyoruz”

İlhan Palut’un takımdan ayrılışı ile ilgili bilinmeyenleri bir kez daha açık yüreklilikle anlatan Başkan Savaş, “İlhan hoca sezon başında takımı iyi hazırlayamadı. Birçok oyuncu ruhen ve bedenen iyi durumda değildi. Sezona kötü başladık. Hocamıza Barbosa ve Ouali’yi ‘Hazır tut’ dedik ancak yapmadı. Akhisar mağlubiyeti sonrası formsuz futbolcuların olduğunu kulüp yöneticilerine ilettim. Hoca ile konuşun dedim. Sonra Siirt’e kupada elendik. Eskişehir’i zar zor yendik. Baktık ki hocamızın gözü üst ligde biz de başarıya aç bir hoca ile yolumuza devam etmek istedik. Hocamız geldi ve liderliği ele aldık. Şu anda da 6 puan farkla lideriz” dedi.

İlhan hocadan her zaman takımdaki tüm oyuncuların hazır olmasını istediğini ifade eden Başkan Savaş, “Caner’in de, Sadi’nin de diğer oyuncuların da hazır olmasını istedik. İlhan hocayı takımın başına ben getirdim. Şu anda Göztepe’de başarılı ve biz onun başarısıyla mutlu oluyoruz” isimlerin takımın ve kulübün önüne geçmesinin doğru olmadığını ifade etti.

 ‘Spor, siyasetten farklı’

Hatayspor’un mali tablosunu da masaya yatıran Başkan Savaş, takımın önemli bir borcunun bulunmadığını belirterek, “Futbolcu ödemelerinde 2 ay geriden gidiyoruz ancak çocukların prim alacakları yok. Şampiyonluğa giden takıma sponsor bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Muhalefet partisi belediye başkanı olmam bu durumda etkili oluyor. Spor siyasetten farklıdır. Ben hiçbir zaman spor üzerinden siyaset yapmadım. Hatayspor herkesin takımı” diyerek bordo-beyaz renklere ve şehrine gönül veren herkesi Hatayspor’a destek olmaya davet etti.

Futbolcuların aldığı ücretlere de değinen Başkan Savaş, hem yeni transferlerin de hem de eski futbolcuların maaşlarında takım içi dengelerin gözetildiğini ifade etti.

‘Evimizdeki tüm maçları kazanmalıyız’

Sağ bek ve forvet mevkilerine nokta transferler yaptıklarını ifade eden Başkan Savaş, “Çekya’nın en önemli takımlarından Banik Ostrava’nın forvetini, Dame Diop’u aldık. Lisansı yetişmediği için ilk maçta oynayamadı fakat bu maça yetişir. Bulgaristan milli takımının sağ bekini Popov’u renklerimize bağladık. Malatyaspor’dan Buğra’yı kadromuza dâhil ettik. Hepsi kıymetli futbolcular. Altınordu maçı kimseyi yanıltmasın. Çok iyi bir takımla deplasmanda oynadık. Ve iki kez geriye düşmemize rağmen zor bir deplasmandan 1 puanla ayrıldık. Şampiyon olmak istiyorsak evimizdeki tüm maçları kazanmalıyız ve ligin ilk 8 sırasındaki takımlarla evimizde oynayacağız” dedi.

Başkan Savaş taraftara seslendi

Hatayspor’un taraftar gruplarının bir araya gelerek konfederasyon olmaları gerektiğini belirten Başkan Savaş, “Taraftar grupları birleşmeli. Taraftarlarımız tek vücut halinde hareket etmeli. Şehrin dört bir yanını bordo-beyaz bayraklarla donatmalı. Ayrılığın azabından birlikteliğin rahmetine kavuşmalılar” diyerek, bordo-beyaz renklere gönül veren taraftara seslendi.

 “Yeni Stadyuma Ata’mızın ismi verilmeli”

Başkan Lütfü Savaş, yapımı tamamlanmak üzere olan yeni stadyumun isim tartışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada stadyuma Hataylı bir iş insanının sponsor olması durumunda isim hakkının ona verileceğini vurgulayarak, “Yeni stada ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi verilmeli. Şayet Atatürk’ümüzün ismi stadyuma verilemezse biz Altınçay’daki spor kompleksine Ata’mızın ismini veririz” dedi.

“Hatayspor şampiyon olacak”

Şampiyonluk yolunda tribünlerin hınca hınç dolması gerektiğini yineleyen Başkan Savaş, Hatayspor’un 53 yıllık özleme bu sene son vereceğini ve bordo-beyazlıların şampiyon olacağını ifade etti.

Bir cevap yazın