İskenderun Lisesi için tarihi gün

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Ziya Selçuk, binlerce öğrencinin yetiştiği tarihi İskenderun Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, milletvekilleri, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve beraberindeki heyet ile birlikte İskenderun Lisesini gezen Bakan Selçuk, tarihi binayı güzelleştireceklerini sòyledi.


İskenderun Lisesi bahçesindeki tarihi taş binayı da ziyaret eden Selçuk, buranın sadece bir okul binası olmadığını söyledi.
Binanın bu coğrafyanın bir sosyal sermayesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Selçuk, “Burada bir kültür merkezi ve kütüphane gibi şu an netleşmemekle beraber hizmet yapılabilmesi imkânını birlikte değerlendiriyoruz. Bu konuya hepimiz oldukça sıcak bakıyoruz ve netice itibariyle el birliğiyle burayı güzelleştirme konusunda kararlıyız” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da tarihi binada gerekli restorasyonunun yapılması noktasında üzerlerine  düşen her konunun her daim takipçisi olacaklarını söyledi.

Bir cevap yazın