10 Ocak Gazeteciler Günü kutlama fotoğrafı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, ilçede görev yapan tüm yazılı ve görsel basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi.  İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’in de eşlik ettiği kahvaltı öncesi, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sundu.

Atanın huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ata’nın huzuruna çelenk bırakan İGC Başkanı Veysel Cıncık, giderek zorlaşan çalışma koşulları dolayısıyla 10 Ocak’ın buruk kutlandığını belirterek,  gazetecilik mesleğinin dijital dünyaya açıldığı ve mesleğin internet haberciliğine doğru kaydığını ifade etti. İGC üyeleri daha sonra İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde Belediye 3 Nolu Sosyal Tesisinde düzenlenen kahvaltıya katıldı.

“Basın Mensupları kahvaltıda bir araya geldi”

İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı, aynı zamanda 10 Ocak İdareciler Günü olması dolayısıyla İGC Başkanı Veysel Cıncık’ın İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e çiçek takdimiyle başladı.

“Tarafsız olun”

Bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Hepinize yapmış olduğunuz görevlerde, kolaylıklar ve başarılar diliyorum. En nihayetinde hepimiz insanız belli görüşlerimiz olması da çok normal ve o doğrultuda da sizler de gerekli şeyleri yapıyorsunuz. Eleştirilere açığız, ama suçlamalara da karşı olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Bir suç varsa, adliye orda direkt oraya gidebilirsiniz. Yaptığınız her haberi dikkatle inceliyoruz, yazdığınız her yazıdan bir şeyler çıkartmaya çalışıyoruz. Çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Bu açıdan sizlerden tek bir isteğimiz var; olabildiğince tarafsız olmanız. Çünkü, sizler bu şehrin dinamiklerisiniz.  Ben hep diyorum; hiç ayırım yapmadan İskenderun’u 250 bin insanıyla daha güzel bir şehir yapacağız. Tek bir amacımız var; İskenderun’u daha güzel bir yer haline getirmek” dedi.

Ev sahipliğiniz için teşekkür ederim”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise, “Ben tüm gazeteci dostlarımın gününü kutluyorum.  Bir yıldır burada görev yapıyorum hepinize ev sahipliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum. Evet eksiklerimiz var, belki yanlışlarımız da olabilir başkanımızın dediği gibi. Bizler eleştirilere her zaman açığız. Benim sizden ricam; yapılan bazı haberleri teyit ederek bu konuda bize yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben elimden geldiği kadarıyla hepinize gelmeye çalışıyorum. Onun için gelemediğim veya yanına çay içmeye uğrayamadığım arkadaşım varsa beni mazur görsün. Tekrardan hepinizin Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından söz alan gazeteciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla dileklerini ve yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Toplantı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın gazetecilerle birlikte çektirdiği hatıra selfie ile son buldu.

Bir cevap yazın