Meslek liseleri HATBORU ile el ele!

Hatay’daki meslek liselerinin ve mesleği eğitimin güçlendirilmesi amacıyla HATBORU ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Meslek Liseleri Elele Üretimi ile Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü, Hatay Valiliği himayesinde imzalandı. Hatay Valiliği Toplantı Salonu’nda imzalanan törene Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanısıra, Antakya Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan HATBORU Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar ile İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Doğan, bu iş birliği kapsamında öğrencilere hem burs verileceğini hem de okullardaki mesleki laboratuvarın özel sektör gözüyle elden geçirileceğini belirtti.

Özel sektörün en büyük sorununun ara elaman olduğunu, Mesleki Teknik liselerinin bu ihtiyacı giderebileceğini söyleyen Vali Doğan, “Bugünkü protokol de bu amaca yönelik bir protokol. Bizim meslek liselerimizle HATBORU arasında yapılan protokol gereği bazı meslek lisesi öğrencilerimize burs verilecek, hem oradaki laboratuvarlar özel sektör gözüyle elden geçirilip, dizayn edilecek. Nihayetinde buradan mezun olan öğrenciler yine bu fabrikalarda ihtiyaç doğrultusunda istihdama yönelik bir çalışma içerisine girecek. Bu doğru bir yöntem.  Hem bizim açımızdan doğru bir yöntem, hem özel sektör açısından baktığımızda doğru bir yöntem. Dolayısıyla bugün imzalayacağımız protokol beş tane meslek lisemizi kapsayacak. Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hatay Halk Eğitim Merkezi, Belen Halk Eğitim Merkezi.  Biraz önceki bahsettiğim kapsamda Hatboru ile birlikte çalışacaklar. Ben bu tür uygulamaların diğer özel sektördeki firmalar tarafından da örnek alınmasını isterim. Biz de Valilik olarak buna destek veririz. Çünkü sanayideki en büyük ihtiyaç ara eleman ihtiyacı bunu karşılama anlamında güzel bir çalışma olmuş ben hayırlı uğurlu olsun diyorum ” diyerek, protokolün hayırlı-uğurlu olmasını diledi.  

Bir cevap yazın