EXPO, Arsuz’da görücüye çıktı!

Arsuz Kaymakamlığı ile Hatay Büyükşehir Belediyesi koordinesinde yapılan ‘EXPO-2021 Tanıtım Toplantısı’ büyük ilgi gördü. Arsuz Kaymakamlığı Rhossus Amfi Salonu’nda yapılan toplantıda EXPO’da gelinen süreç ve EXPO’nun Hatay ve bölge için önemi anlatıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO Genel Koordinatörü Ömer Faruk Çelebi tarafından yapılan sunum, toplantıda bulunanlar tarafından dikkatle takip edildi.

Bölge kamuoyunun EXPO ile ilgili bilgilendirilmesi ve sürece dâhil edilmesinin önemine dikkat çeken Ömer Faruk Çelebi, 2 milyon civarında insanı ağırlayacak bu dev projenin Hatay’ın geleceğini olumlu yönde şekillendireceğini söyledi.

Gelecek 10 yıl içinde EXPO alanının bölgeye katacağı değerlerin hayal bile edilemeyecek düzeyde olduğunun altını çizen Çelebi, “Dünyanın gözü Hatay’ın üzerinde olacak ve dev yatırımcılar gelecek” mesajı verdi.

Özellikle kooperatifleşme ve tarım alanlarının en iyi şekilde değerlendirileceği projelerle desteklenecek olan EXPO’yu Hatay için büyük şans olarak tanımlayan Ömer Faruk Çelebi, “Gastronomiyle birlikte mükemmel bir gelecek Hatay’ı bekliyor” dedi.

“EXPO-2021’den itibaren kentleşmenin daha da hızlı gelişeceğini de ifade eden Çelebi, Arsuz, Karaağaç ve İskenderun’un bu dev projenin farkında olması gerektiğini hatırlattı.

Sunumun yapılmasının ardından toplantıya katılanların sorularını da cevaplayan Ömer Faruk Çelebi, her konuda vatandaşı bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da EXPO’nun önemine dikkat çekerek, yapılan bu bilgilendirmeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “EXPO ve gastronominin maddi ve manevi katkılarının ilçemize çok büyük yararları olacağını düşünüyoruz” diyerek, sunumu yapan Çelebi’ye teşekkür etti.

EXPO Tanıtım Toplantısına Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Arsuz Belediye Meclis Üyeleri, ARİAD Başkanı Adnan Ağır, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Bir cevap yazın