İskenderun, üreten kadınların yanında!

İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Belediyesi işbirliğiyle açılan mesleki ve el becerileri kurslarına katılan kursiyerler el ürünlerini haftanın 3 günü Şehir İskelesi yanında satışa sunacak. Kadın kursiyerlerin açacağı el emeği ürünleri sergisi her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri gezilebilecek.

Geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’in birlikte ziyaret ettiği kursiyerler, sergiledikleri ürünler hakkında bilgiler aktardı.

Mesleki kursların önemine değinen Kaymakam Yönden, hünerli kadınların kendi emek ve yetenekleriyle ürettikleri süs, takı eşyaları ve yöresel ürünlerin satışından ev ekonomisine de katkıda bulunacaklarını belirtirken, tüm kursiyerlere bereketli kazançlar diledi.

Sergide gözleme yapan kursiyerle yaptığı samimi sohbetiyle dikkat çeken Kaymakam Yönden, kadınlara destek olmak kursların devam edeceğini ifade ederken, gözleme pişirmeyi de ihmal etmedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da sahil şeridini canlandırmak adına çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ele emeği ürünleri sergisinin her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Sahil İskele yanında halka açılacağını belirterek, kadınlara destek olmak için herkesi sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

Bir cevap yazın