Bu çağda Hatay’da böyle okul da varmış!

Hassa’ya bağlı Güvenç Mahallesi’ndeki ilköğretim okulunun durumu herkesin içini sızlatıyor. Hatay’ın büyükşehir belediyesi olmadan önce Güvenç Köyü, yeni haliyle Güvenç Mahallesi’nde oturan çocukların çok zor şartlarda okula gitmesinin yanında, okulun fiziki şartlarının çok kötü olması çocukları olumsuz etkiliyor. Okulun; hem mahalleden çok uzakta olması, hem de eğitim ve öğretime elverişsiz şartlarda hizmet vermesi yürek burkuyor.

Okuldaki yönetici ve öğretmenlerin aynı zamanda hizmetli gibi fedakârca çalışması dikkat çekerken, minik öğrenciler büyük zorluklar yaşıyor.

Hatay’da siyaset yapan birçok milletvekilinin defalarca okul için söz vermesine rağmen, bir daha okula uğramaması vatandaşın tepkisini çekiyor.

Maddi sıkıntıların had safhada olduğu Güvenç Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, çocuklarını tüm zorluklara rağmen okula gönderiyor.

Okulun sağlıksız ortamının yanısıra her türlü desteğe ihtiyacı olan çocuklar, büyüklerin kendilerine el uzatmasını bekliyor.

Okulu görenler, “Hatay gibi eğitime büyük önem verilen şehirde böyle bir okulun varlığı doğru değil” sözleriyle şaşkınlıklarını ifade etti.

Bir cevap yazın