Kara kış kapıda!

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı Hatay’da Amanos dağı zirvesinden sonra eteklerine kadar indi. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Belen radar mevkii yeni yılda beyaz bir örtüye bürünürken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye için sağanak, kar ve fırtına uyarısı verdi.

Yeni yılla beraber, sıcaklıklardaki düşüş de davam ederken, Meteoroloji tahminlerine göre bugün itibariyle Akdeniz Bölge genelinin parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde sağanak yağmur, iç kesimlerde yağmur, Rakımı (1000 m ve üzeri) yüksek kuzey kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması tahmin edilirken, Hatay dahil gündüz sıcaklıklarının 2-5 derece düşmesi, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif yer yer orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Tahmin raporuna göre hava sıcaklığının 9 dereceye kadar düşmesi beklenen Hatay’da, 15 derece ile en yüksek hava sıcaklığının Dörtyol ve İskenderun’da, en düşük hava sıcaklığının ise 8 derece ile Belen ve Hassa’da olacağı belirtildi.

Bir cevap yazın