Hatay, yeni yılda projelerle geliyor!

Dünyanın en büyük 3. organizasyonu EXPO’nun 2021’deki ev sahibi Hatay’a 2019 yılında kalıcı ödüller ve projeler kazandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2020 yılında da yeni projelerle Hatay’a değer katmaya devam edeceklerini söyledi.

Farklılıkları kucaklayan hoşgörü iklimi, UNESCO tescilli gastronomisi, tarihi-kültürel birikimi ve doğal güzellikleriyle Hatay’ın sürekli büyüdüğünü ve geliştiğini ifade eden Başkan Savaş, , 2020 yılının Hatay’a ve Türkiye’ye toplumsal huzur başta olmak üzere sağlık, mutluluk, huzur ve başarı getirmesini diledi.

2021’de Hatay’ın kadim tarihi ve medeniyetlerin izini EXPO’yla Dünya ile paylaşacağını söyleyen Başkan Savaş, “Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Çalışmalarımızda her zaman onu örnek aldık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim hem milli hem de manevi rehberimizdir. Onun gösterdiği yolda yürür isek başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. EXPO 2021 için ihalemizi bitirdik. Şantiyemiz de kuruldu fakat yağmurlardan dolayı ekipler randımanlı çalışamıyorlar. Ayrıntılı ve zengin zihinsel araştırmalar gerektiren çalışmalarımız devam ediyor. Allah nasip ederse alnımızın akıyla çalışmalarımızı bitireceğiz. Örnek olan projeyi dünya ile paylaşacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Hatay’ın kadim tarihini ve medeniyetlerimizi EXPO 2021’de dünya ile paylaşacağız” dedi.

EXPO’nun kırsaldan kalkınmanın can suyu olacağını da ifade eden Başkan Savaş, “EXPO hazırlıklarımız devam ederken, kırsal kalkınmayı sağlamak için üniversitelerimizle ortak çalışıyoruz. EXPO, kırsaldan kalkınmamızın can suyu olacak. Yayladağı’ndan Erzin’e kadar tüm hemşehrilerimiz kazanacak. Yeni yılda da Hatay’a çok güzel projeler kazandıracağız. Hatay’ımız herşeyin en iyisine layık.” dedi.

Bir cevap yazın