‘Türkiye’nin En Büyük Çevirme Yapısı’ Hatay’daki bu barajda!

DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürü Abdul Kasım Sarımehmet, beraberindeki heyetle birlikte Hatay’daki projelerinde inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

Bölge Müdür Yardımcısı Emrah Kaplan, DSİ 63. (Hatay) Şube Müdürü Mehmet Ekinci’nin de eşlik ettiği inceleme gezisinde Sarımehmet, Reyhanlı Barajı ana su kaynağı olan Afrin Çayı üzerinde inşa edilen Davutlar Regülatörü’nün ardından Kuzeytepe mevkisinde yapımı tamamlanan taşkın koruma tesislerini denetledi.

Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı’nın Afrin Çayı’nın sularını Reyhanlı Barajı rezervuarına aktaracak olup, aynı zamanda Reyhanlı Barajı’nın dolusavağı olarak görev yapacağını ifade eden Abdul Kasım Sarımehmet, “1.320 m. uzunluğunda ve 60 m. genişliğindeki Derivasyon Kanalı 26 adet radyal kapaklı toplamda 190,80 m genişliğinde Regülatör, 503,22 m uzunluğunda Kapama Seddesi ile Türkiye’nin En Büyük Çevirme Yapısı özelliğini taşımaktadır. Afrin Güvenlik Seddesi, Derivasyon Kanalı, Regülatör perde, balık geçitleri ve düşü havuzu betonarme imalatları tamamlanmıştır. Regülatör mekanik imalatlar devam etmektedir. Köprü perde betonarme imalatları tamamlanmış olup, Perde üstü öngermeli prefabrik kiriş montajı yapılmıştır. Kapama seddesi forekazık ve enjeksiyon imalatları tamamlanmış olup, dolgusunda sona yaklaşılmıştır” dedi.

Bir cevap yazın