Terör örgütü DEAŞ’a yeni yıl karşılaması!

Hatay Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda Noel Haftası ve yeni yıl dolayısıyla eylem arayışına girebilecekleri değerlendirilen 11 zanlının gözaltına alındığını duyurdu. DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin tespit, deşifresi ve engellenmesine yönelik Hatay MİT Başkanlığı, İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerinin işbirliğiyle düzenlenen operasyonlar Antakya merkez ve Reyhanlı ilçelerinde düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre,  örgüt mensuplarının yılbaşı ve öncesinde güvenlik güçlerine, halkın yoğun bulunduğu alışveriş merkezlerine, umuma açık eğlence yerlerine ve Hıristiyan vatandaşların kutladığı “Noel Haftası”nda kilise ve mabetlere yönelik eylem arayışına girebilecekleri değerlendirilen şüphelilerin yakalanması için bugün sabah 6.30’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Zanlıların adreslerine düzenlenen operasyonda 4’ü Antakya ve 7’si Reyhanlı ilçelerinde olmak üzere 11 kişi gözaltına alındı.

Açıklamada, adli makamların vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda çok yönlü bir tahkikat başlandığı belirtilirken, toplumun huzur ve düzenini tehdit eden terör ve terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla ve aralıksız şekilde sürdürüleceği vurgulandı.

Bir cevap yazın