Medeniyetin Öncü Bilim İnsanı İSTE’de anıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulu tarafından 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı münasebetiyle gerçekleştirilen “Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Medeniyetimizin Öncü Bilim İnsanları” konferansı yoğun ilgi gördü.

İSTE Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nda; Prof. Dr. Fuat Sezgin Anısına Bilimsel Minyatür Sergisi ve “Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Medeniyetimizin Öncü Bilim İnsanları” konulu konferansta ayrıca, 2018’de aramızdan ayrılan Bilim ve Fikir İnsanı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ismini yaşatmak ve fikirlerini canlı tutmak adına, İSTE Yeni Kütüphanesi’nde oluşturulan Fuat Sezgin Okuma Salonu hizmete açıldı.

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın katılımıyla, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa; Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İSTE Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Melikşah Özaktürk, İSTE Dörtyol MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Bahattin Gözübenli başta olmak üzere protokol üyeleri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yaşam öyküsünün ve hayata, bilime, insanlığa bakış açısının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “İlim mü’minin yitik malıdır” ve “bilimi yeniden ihya etmemiz lazım” diyerek başladığı konuşymasında, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yeni neslin bilime teşvik edilmesi adına, yaşantısı ve yaptıkları hakkında öğrencilere doyurucu bilgiler verdi.

Doğu medeniyetinin kıymetli ilim adamları tarafından her konuda çok büyük başarılara imza atıldığını ve medeniyetimizin tarihin tozlu sayfalarını aydınlattığını anlatan Prof. Arıcan; “Başarıya ulaşmak kendine güvenmekten ve çalışmaktan geçer. Bizim ecdadımızın kanı damarlarımızda dolaşırken onların izinde olmalı ve bilimi üreten bir toplum olmalıyız” dedi.

Öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından, sunumlarından dolayı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a teşekkür eden İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile birlikte günün anısına Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a plaket takdiminde bulundu.

Bir cevap yazın