Şehmus Aslan’dan ‘Güçlü basın, güçlü şehir’ vurgusu

Hatay’da ilk kez düzenlenen İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi III. Aşaması Hatay Çalıştayı’nın ikinci günü “Yerel Yönetişim Yapıları” grup çalışmalarıyla devam etti.

Antakya Müze Otel’de Vali Yardımcısı Yusuf İzci başkanlığında, projenin uygulanacağı Pilot ilçe İskenderun’un yerel güvenlik sorunlarının tartışıldığı ve öneriler geliştirildiği ikinci toplantıya, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, SG Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Yüzbaşı Ferit Gül,  İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, Söz Gazetesi Sahibi Şehmus Aslan, İskenderun’un kurum müdürleri, STK Temsilcileri, ilgili/yetkili birim görevlileri katıldı.

Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulları’nın Yaygınlaştırılması ve Kurumsallaştırılması bakımından detaylı bir istişare yapılan toplantıda, özellikle sivil toplum kuruluşları ve medya üyeleri ile yerel güvenlik sorunlarına önleyici çözüm önerileri geliştirilmesi ve önleyici planlarda yer alabilecek paydaşların belirlenebilmesi hedeflendi.

“Güçlü basın, güçlü şehir”

Gerçekleşen toplantıda, sivil ve demokratik gözetim konusundaki farkındalığının artırılmasında yerel medyanın önemine dikkat çeken Söz Gazetesi Sahibi Şehmus Aslan, projeye adını veren sivil gözetimin geliştirilmesi ve sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin önlenmesinin tek yolunun yerel basının güçlendirilmesinden geçtiğini vurguladı.

Yerel basının kurumlar arasındaki işbirliği, şehrin ve bölgenin kalkınması, kamuoyunun bilgilendirilmesi, halkın ihtiyaç, talep ve beklentilerinin ilgili birimlere aktarılması gibi önemli bir misyonu üstlendiğini söyleyen Aslan, ekonomik kalkınma, eğitim, güvenliğin yanısıra her yönüyle güçlü ve kalkınan bir şehrin öncelikle güçlü basına sahip olması gerektiğinin altını çizdi ve gazeteci gözüyle İskenderun ile ilgili izlenimlerini ve fikirlerini paylaştı.

Bir cevap yazın