Cumhurbaşkanı Kararları en çok onları sevindirdi!

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, koruma altına alınan Hatay Dağ Ceylanlarının yaşama sahası Kırıkhan’daki 130 bin dekarlık alanın Cumhurbaşkanlığı kararıyla “Hatay Dağ Ceylanı Yabani Hayatı Geliştirme Sahası” olarak ilan edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Canlıların yaşam alanlarının korunması için 10 yıldır mücadele verdiklerinin altını çizen Öğünç, Resmi Gazete’de yayınlanan kararlarla Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Hatay Dağ Ceylanı (gazella gazella), çizgili sırtlan, saz kedisi ve uzun kulaklı çöl kirpisi gibi türlerin yaşam alanına çimento, mermer fabrikası ile taş ocağı kurulması kararlarının da geçersiz kaldığını söyledi.

Hedeflerinin o bölgeyi eko turizme kazandırmak olduğunu kaydeden Öğünç, “Dağ ceylanları dünyada yok oluş sürecine girmiş ve Türkiye’de sadece Kırıkhan ilçemizde yaşam alanı bulmuştur. Bu tür, dünyada üst düzeyde korunan son derece nadir türlerden biridir. Bölgede üç çimento fabrikası, bir maden tesisi bertarafı akabinde gelen korunan alan statüsü ile 130 bin dekarlık dağ ceylanı yaşam alanı yaban hayatı geliştirme sahası ilan edildi. Bu kararla bölgeyi olumsuz yönde etkileyecek yapılaşmanın ve çeşitli madencilik faaliyetlerinin önüne de geçilmiş oldu. Karardan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, sürecin başından itibaren özverili çalışan DKMP Hatay Şubesi başta olmak üzere DKMP Genel Müdürlük çalışanlarına şahsım, temsil ettiğim kurum ve o dağları yaşam alanı olarak kullanan birbirinden değerli canlılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın