Fırtına yerini yağmura bırakacak!

İskenderun Körfezi’nde gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtına hayatı olumsuz yönde etkilerken, birçok branda, çatı ve cenaze çadırı uçtu, dev dalgalar ise deniz suyunu sahildeki yürüyüş yoluna taşıdı. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli fırtına dolayısıyla balıkçı tekneleri ve büyük tonajlı gemiler de sürüklenme riskine karşı körfeze sığındı.

Etkisi devam eden fırtına dolayısıyla Dumlupınar Mahallesinde kurulan cenaze çadırı, brandalar ve sandalyeler etrafa saçılırken, Numune Mahallesinde bazı ağaçlar köklerinden söküldü, Modern Evler Mahallesi’nde ise bir sitenin içerisindeki binanın çatısı koparak otomobillerin üzerine düştü.

Kentin sahil bandındaki yürüyüş yolu, İskele önü, Atatürk Anıtı arkasına kurulan Lunaparkın bulunduğu birçok bölge sularla kaplandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre; Doğu Akdeniz’de şiddetli fırtınanın etkisinin bu gece geç saatlere kadar devam edeceği belirtilirken, fırtınanın ardından başlayacak olan Kuvvetli Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak yağışların da yarın(Çarşamba) gün boyu süreceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının 3 ila 5 derece azalacağını duyaran Meteorolojinin uyarış şöyle; “Bölge geneli çok bulutlu ve yağışlı bekleniyor. Yağışların Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay’da kuvvetli (20-50 kg/m2), yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m2), Adana çevresinde yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, rakımı yüksek (1000 m üzeri) Kahramanmaraş’ın kuzey ilçeleri (Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit) ile Adana kuzey ilçelerinde (Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Feke, ve Aladağ) ise karla karışık yağmur zamanla yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir”

Bir cevap yazın