İskenderun’u Noel Ruhu sardı

Hıristiyanların en büyük bayramlarından biri olan ve İsa Mesih’in doğuş Bayramı olarak kutlanan 24 Aralık Noel Bayramı öncesi İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde çocuklara ‘Noel Hediyeleri’ dağıtıldı.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesi tarafından geleneksel hale getirilen hediye dağıtımı töreninde özenle alınan hediyeler çocuklara Noel Baba tarafından verilirken, kiliseye çocuklarıyla birlikte gelen anne ve babalar da Noel coşkusunu aileleriyle birlikte erken yaşadı.

Noel coşkusunu çocuklar ve aileleri ile paylaşmak üzere kiliseye gelen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, Noel Baba ile birlikte çocuklara ücretsiz Lunapark bileti dağıtarak çocuklara ayrı bir sevinç yaşattı.

Çocuklar hediyelerle sevindi

Hediye dağıtımı öncesi kilise cemaatine seslenerek Noel’den bahseden Kilise Papazı Dimitri Yıldırım, “Mesih İsa, bir çocuk olarak dünyamıza geldi. Biz de kilise olarak çocuklarımızı her Noel’de hediyelerle sevindiriyoruz. Herkese İyi Noeller” diyerek, tüm cemaattin ve çocukların Noel Bayramı’nı kutladı.

İskenderun Ortodoks Kiliseleri Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur ise, çocuklarla birlikte Noel Bayramı öncesi Noel ruhunu yaşamak üzere toplandıklarını belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarımızı hediyelerle sevindirmek istedik. Yeni bir yıla gireceğimiz bu günlerde bütün insanlık için dua ettiğimiz kilisemizde yeni yılın bize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyoruz. Yeni yılın yüce milletimize, vatanımıza ve bütün insanlığa güzel ve barış dolu bir yıl nasip etmesi için dualarımızı ediyoruz” dedi.

“Noel coşkusu, çocukların ilahileriyle taçlandı”

Yapılan konuşmaların ardından Abuna Adayı Yusuf Papasoğlu, çocuklarla birlikte hazırlamış oldukları ilahi ve okuma etkinliğini törene katılan cemaat üyelerine sundu. Etkinlikte çocuklar İsa Mesih’in Doğuş’unu kutsal kitaptan alınan ayetler ve Arapça söylenen ilahilerle cemaate okudu.

En son çocuklar tarafından hazırlanan ‘Jingle Bells’ şarkısı Arapça olarak tüm cemaat üyelerinin katılımı ile alkışlar eşliğinde seslendirildi.

Etkinlik sonrası kiliseye elinde çanı ve sırtında hediye torbasıyla giren Noel Baba, çocuklara yaklaşarak Noel sevincini yaşamalarını sağladı. Noel babayı ilk defa gören minikler, korku ve sevinçle ailelerinin arkasına saklanarak şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Çocuklara yaş gruplarına göre hazırlanan hediyelerin verildiği sırada anne ve babalar cep telefonları ile anı ölümsüzleştirmek için adeta birbirleriyle yarıştı..

Bir cevap yazın