Belen, buram buram tarih kokuyor!

Zinde Turizm Sahibi İbrahim Yavuz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Hatay BTK ve ilimizde faaliyet gösteren seyahat acentelerinin sahipleri ile birlikte Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’ü makamında ziyaret etti.

Belediye binasındaki buluşmanın ardından, ilçenin tarihi mekânlarını gezen turizmciler, Belen’deki tarihi dokuyu ilk kez keşfettiklerini belirtirken, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Küçük dokunuşlarla Belen’de güzel işler çıkarılabileceğini ve bu alanların bir an önce turizme kazandırılması için yetkililerin gerekli çalışmaları başlatması gerektiğini ifade eden konuklar, iklim koşulları, yer şekilleri veya doğal güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılmasıyla ilçenin ekonomik anlamda ciddi kazanımlar sağlayacağına dikkat çekti.

Bugüne kadar yayla turizmiyle anılan bir ilçenin aslında tarihi mekanlarıyla da markalaşabileceğini dile getiren turizmciler,  deniz, sağlık, kış turizmi ve tarihi dokunun turizm için en önemli etkenler olduğuna vurgu yaparak,  “Belen, gerçekten saklı bir cennet” ifadesini kullandı.

Belen’in gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen tarihi güzelliklerini konuklarına tanıtan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, ilçenin değerlerini ön plana çıkarmak için yaptığı çalışmaları anlatırken, Hatay’a gelen turistlerin Belen’e uğramaları adına, yapılabilecek çalışmalar üzerine turizmcilerle istişarede bulundu.

Bir cevap yazın